Foto's (halestra.be)
Podiumplaatsen

TERUG NAAR VORIGE PAGINA
WEDSTRIJDVERSLAG VELDLOOP AALTER

10/11/2013: AALTER - - -   Net zoals vorige week in Zwijnaarde kwamen opnieuw ongeveer 60 KASVO-atleten aan de start in Aalter. Overwinningen waren er voor benjamin Wolf Fabri en voor pupil Hervé De Cremer. Bij de junioren behaalde Hanne Reynaert een knappe 2de plaats. Volgende week staat de veldloop in Deinze op het programma, waar we traditioneel massaal vertegenwoordigd zijn. (opgelet: de benjamins gaan er al van start om 11u40!)

Kadetten jongens
Na een goede start moest Jonas Vandriessche nog enkele plaatsen inleveren om uiteindelijk te finishen op een 20ste plaats wat voor een 1ste-jaarskadet niet slecht is. Wat verderop finishten ook eerstejaars Kasper Martens en Thibaut Dhont.

Scholieren meisjes
Ilana Eeckhout werd deze week wat afgeremd door ziekte, maar behaalde desondanks toch een mooie 5de plaats. Elisa De Lange kon nog net binnen de top-20 finishen.

Scholieren jongens
Na de eerste van drie ronden liepen 9 atleten voorop. Daarna volgde een omvangrijke groep van 11 atleten. Ruben Vercouter kon zich mooi in deze groep handhaven en eindigde op een 14de plaats. Dieter Robbens had wat moeite met het aanvangstempo en liep aanvankelijk rond positie 25-30, in het gezelschap van zijn bij VS aangesloten neef. Dieter had zijn wedstrijd echter goed ingedeeld en kon nog opschuiven naar een 19de plaats op 9 seconden van Ruben.

JSM dames
7 dames kwamen aan de start bij de gezamenlijke wedstrijd voor junioren, senioren en masters dames. Hanne Reynaert legde beslag op een 2de plaats in haar eerste juniorenwedstrijd. Eva Vandermeeren was iets te voortvarend gestart en moest dit in de 2de en 3de ronde bekopen. Zij eindige op een 9de plaats bij de junioren. Bij de senioren was het Sofie Verstichelen die als eerste KASVO-atlete over de finish kwam. Kim De Vos kwam in het gezelschap van master Martine Goossens als 2de KASVO-seniore over de streep. Wat verder haalde Maloe Decorte het nog in een sprintje tegen Joke Van Den Haesevelde.

Junioren-masters heren
Intussen gingen de hemelsluizen nog eens helemaal open en moesten onze junioren en masters in zware omstandigheden hun wedstrijd afwerken. Jonas Vanderbeken nam voor het eerst deel aan een veldloop en behaalde hierin een mooie 8ste plaats. Jonas Wieleman moest jammergenoeg de wedstrijd staken. Tussen de 86 masters finishte Freddy Martens op een 41ste plaats, voor Patrick De Lange (55ste) en Pieter Demetter (60ste).

Senioren heren
Als laatste mochten ook de senioren van start gaan voor hun wedstrijd. Eerstejaarssenior Solomon Winnepeninckx kon net geen top-10 plaats bemachtigen. Op een 14de plaats bevestigde Anthony Ver Cruysse het goede dat hij de laatste maanden op training liet zien, gevolgd door Ben Bauters op een 20ste plaats. Ook Wouter De Smet loopt momenteel een stuk sneller dan voorgaande jaren en finishte als 28ste. Voor Joachim Gheerolfs zijn deze lange crossen niet echt zijn ding, maar als voorbereiding op de rest van het winterseizoen liep hij hier met een 35ste plaats een behoorlijke wedstrijd. Vijf senioren heren aan de start, volgende week in Deinze en daarna in Oudenaarde wellicht tien; het is ooit anders geweest...