CORONA UPDATE 19/10: code oranje, kantine gesloten

UPDATE 19/10: Net zoals de horeca moet ook de kantine voor de komende 4 weken gesloten blijven. Voorlopige blijven alle hieronder opgesomde maatregelen gelden. Indien er de komende dagen opnieuw strengere maatregelen komen voor de sport, zullen deze hier gecommuniceerd worden.

De bowling voor de jeugd in het kader van het bonussysteem op 23/10 werd ook afgelast. Er is die dag ook geen jeugdtraining.


UPDATE 13/10: De sportdienst van de stad Oudenaarde heeft vandaag een aantal beslissingen genomen waardoor de maatregelen die KASVO gisteren heeft doorgestuurd lichtje moeten bijgestuurd worden.

Tijdens de trainingen mag er GEEN PUBLIEK meer aanwezig zijn in de tribune  of rond de piste. De ouders blijven dus buiten het Thienpontstadion wachten of kunnen in de kantine plaatsnemen.


UPDATE 12/10: Vanaf woensdag 14 oktober wordt in de sportwereld overgeschakeld naar CODE ORANJE. Wij willen als club in de eerste plaats de continuïteit van de trainingen verzekeren. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn wij genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen.

Graag vragen wij uw aandacht voor onderstaande richtlijnen; op die manier hopen we dat alle atleten veilig kunnen blijven sporten.

INGANG en UITGANG

Het zwarte hekken (hoofdingang) zal enkel gebruikt worden als INGANG, het groene hekken (parking) zal gebruikt worden als UITGANG.

PARKING BURGEMEESTER THIENPONTSTADION

De parking zal enkel toegankelijk zijn voor trainers en medewerkers en voor oudere atleten die trainen tot 19u45 zodat er geen conflict is tussen inkomend en uitgaand verkeer. Op die manier kunnen de atleten veilig langs het groene hek de accommodatie verlaten.

JEUGD

Jeugdatleten verzamelen terug aan de hoofdingang en zullen worden opgehaald door hun trainer. Op het einde van de training zullen zij terug naar de uitgang begeleid worden. Om samenscholing (van zowel ouders als atleten) zo veel mogelijk te vermijden, komen er lichte wijzigingen in de trainingsuren van de jeugdcategorieën. Mogen wij vragen deze strikt te respecteren:

kangoeroes en benjamins16u55 – 17u55
pupillen18u00 – 19u25
miniemen18u10 – 19u35

De voorziene oefenveldloop van de jeugd van woensdag 21 oktober zal NIET doorgaan om te vermijden dat te veel ouders zich langs het parcours zouden begeven. De oefenveldloop wordt vervangen door een gewone training.

Opmerking: volgens de huidige regelgeving gaat onze veldloop op zondag 06/12 WEL door.

OUDERS

Ouders kunnen de accommodatie betreden nadat de atleten door hun trainer werden afgehaald. Het dragen van een mondmasker is STEEDS VERPLICHT. Ouders kunnen ofwel plaatsnemen op de tribune ofwel in de kantine.

 • De tribune wordt enkel betreden via de metalen trap aan de kantine. Op de tribune wordt gevraagd om zich zo veel mogelijk te verspreiden. Langs de balustrade rond de piste wordt NIEMAND toegelaten.
 • In de kantine gelden de richtlijnen van de horeca (zie verder bij de richtlijnen voor de kantine).
 • Op de grijze piste mogen zich enkel atleten bevinden, geen ouders.

ATLETEN VANAF CADET

Atleten vanaf de cadettencategorie kunnen de atletiekpiste betreden zonder begeleiding van hun trainer.

 • INGANG via het zwarte hek
 • MONDMASKERPLICHT tot er met de opwarming wordt begonnen en opnieuw van zodra de training is afgelopen. Tijdens de training wordt gevraagd om zo veel mogelijk de afstandsregels te respecteren.
 • BETREDEN VAN DE PISTE verplicht via de doorgang aan het einde van de tribune (t.h.v. de materiaalcontainer aan de aankomst).
 • de doorgang tussen de tribune en de kantine wordt enkel gebruikt om DE PISTE TE VERLATEN.
 • Atleten die krachttraining volgen, moeten er rekening mee houden dat in de krachtruimte slechts een heel beperkt aantal atleten aanwezig kan zijn om de afstandsregels indoor te kunnen respecteren ; het merendeel van de atleten zal dus krachttraining buiten volgen. Verdere richtlijnen volgens afspraak met trainer.

KLEEDKAMERS

De kleedkamers gaan opnieuw dicht tot nader order.

KANTINE

In de kantine gelden de richtlijnen van de horeca:

 • handen ontsmetten bij het binnenkomen
 • registreren op de aanwezigheidslijst
 • plaatsnemen aan een tafeltje met maximum 4 personen
 • mondmaskerplicht wanneer men zich niet aan een tafeltje bevindt
 • gezien het een eenmanszaak betreft, blijft bediening aan de toog mogelijk
 • graag bij het verlaten de stoel met rugleuning tegen de tafel en met zitplaats naar buiten gedraaid (dus niet onder de tafel schuiven) achterlaten. Op die manier is meteen duidelijk welke plaatsen ontsmet moeten worden.