De Rode Loper – editie 377

Beste atletiekvrienden,

Het zomerseizoen is intussen dan toch op gang geschoten en op het Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën hebben we alvast getoond dat er ondanks corona in Oudenaarde goed werd getraind. Vier medailles en enkele jongeren die hun neus aan het venster van de Vlaamse en nationale top komen steken: het is ooit anders geweest. Proficiat aan de atleten en aan alle trainers, ook aan de trainers van de jongsten: wat we nu zien, is het resultaat van jarenlang werk in alle geledingen van de club!

We herhalen nog eens dat men voortaan enkel kan deelnemen aan officiële wedstrijden na voorinschrijving via www.atletiek.nu. Dit geldt ook voor KASVO-atleten die in Oudenaarde willen deelnemen; ter plaatse inschrijven wordt door de Vlaamse Atletiekliga gewoonweg niet langer toegestaan, dus uitzonderingen kunnen niet worden gemaakt.

De eerstkomende KASVO-organisatie wordt een jeugdmeeting, op zaterdag 26 juni. Voor deze wedstrijd kunnen slechts honderd atleetjes worden toegelaten; snel inschrijven is dan ook de boodschap. Voor de wedstrijden later in het seizoen valt deze beperking op het deelnemersaantal weg en kan dus wat langer worden gewacht. Onze intussen traditionele Rosine Wallezmeeting wordt op vrijdag 9 juli georganiseerd, wat ook onze studenten zou moeten toelaten deel te nemen. Voor de podia in de wedstrijden voor junioren-senioren worden geldprijzen voorzien en er zijn bonussen voor 400m-lopers die een snelle tijd neerzetten. Bovendien zorgt wedstrijdsponsor Sleeplife voor heel wat waardebonnen. Het zou ons plezieren enkele prijzen en bonussen aan ASVO-atleten te mogen overhandigen. Na de al even klassieke vakantiemeeting van dinsdag 3 augustus zien we Sleeplife terug op de Memorial Rachel Hanssens
van zaterdag 21 augustus. Tijdens deze wedstrijd wordt ook het provinciaal kampioenschap 10.000m betwist; de snelste dame en de snelste heer zullen een Sleeplife-waardebon mee naar huis mogen nemen.

In dit clubblad krijgen we o.a. opnieuw een artikel over voeding en een interview met een jurylid-jubilaris.
Deze keer is Jacques Peyskens aan de beurt. Jacques help al 55 jaar wedstrijden in goede banen leiden, maar is ook als atleet actief geweest. De collectie oude clubbladen van broer Roger is goed van pas gekomen om dit interview te illustreren. Verder hebben we ook andere bijdragen van masters – wat zou onze club zijn zonder al die ouderen die de handen uit de mouwen steken om een mooi kader voor de jongeren te creëren!

Veel leesplezier!

De nieuwe editie van het clubblad De Rode Loper is beschikbaar onder het menu ‘MEDIA’.