Joggers – Terugblik op 2021 en vooruitkijken naar 2022!

Beste joggers

2021 zit er (bijna) op, opnieuw een ‘raar’ jaar. 

In de eerste jaarhelft konden we niet in groep lopen, en werden er enkele losse groepjes gevormd die al dan niet op regelmatige tijdstippen samen trainden.

In juni werd het ‘officiële’ startschot gegeven waarbij we terug samen konden trainen en volgden we opnieuw een trainingsschema (altijd zorgvuldig opgesteld door Gorik). We moesten wel weer ons tempo en ritme terugvinden. Sommigen vervoegden zich bij de ‘snellere’ joggers, enkelen namen een stapje terug en begonnen aan heropbouw. 

Hoe dan ook, we dragen steeds volgend motto hoog in het vaandel: “samen uit, is samen thuis!

Goede voornemens voor 2022? Nieuwe plannen, nieuwe doelstellingen?

Het trainingsschema van januari staat verder in functie van duurlopen. We evolueren van een duurloop van 30 minuten, naar uiteindelijk 60 minuten aan een iets sneller tempo dan gemiddeld.

Indien je (halve) marathons plant in 2022, wordt wel aangeraden om ook op dinsdag een loopje (bvb 8 km) te doen. Ook dient de afstand op zondag een stuk langer te zijn dan de standaard 12 à 15 km.

Als de omstandigheden (lees=corona toestanden) het toelaten plannen we ook een teamactiviteit en/of uitstap in 2022. Enkele ideeën liggen al op tafel…

Fijn eindejaar, en vooral een goed begin gewenst voor 2022!

Sarah

Copyright – iStock