Joggers

Loopschema’s

Marathon Brugge

Het was opnieuw een druk gevuld weekend voor onze joggers met in de eerste plaats…

Afscheid van een vriend

Zondag 1 september 2024: een zonnige en warme dag en daar zou regen en onweer…

1 2 3

Suggesties loopevenementen

  • /

Uitleg tempo’s

Met de gemiddelde duurloop vergroot je je basisuithoudingsvermogen. Je loopt in een gelijkmatig tempo zonder je lichaam zwaar te belasten. Na de training moet je het gevoel hebben dat je nog kilometers verder kunt lopen in hetzelfde tempo. Heb je dat niet, dan heb je te hard getraind.  Een tempo waarbij je nog net in staat bent een gesprek te voeren. Intensiteit % van maximale hartslag: 70% – 80%

Traag lopen! Tempo: iets onder het DL tempo. Trainingsvorm om o.a. het vetverbrandingssysteem te ontwikkelen en het langdurig gebruik van o.a. spieren, pezen en aanhechtingen te trainen. De DLL kan ook (deels) in wandeltempo worden uitgevoerd om de hartslag laag te houden. Intensiteit % van maximale hartslag: 60% – 70%

Bij een piramideloop bouw je het aantal minuten tempolopen op en daarna ook weer af. (1′-3′-5′-5′-3′-1′) Het doel is om sneller te worden, dus daarom houden we de tempo’s kort. Tijdens de recup (1′) moet je heel rustig lopen zodat je de tempo’s vlot kunt blijven lopen.

Zweeds voor snelheidsspel, is een soort training die vooral in het hardlopen, maar soms ook in andere sporten wordt toegepast. Een fartlektraining is een gevarieerde training die bestaat uit wisselende snelheden en intensiteiten. De sporter bepaalt zelf waar en wanneer hij versnelt en vertraagt, vaak gebaseerd op de omgeving. (de voetgangersbrug!) Er bestaat geen eenduidige definitie van de samenstelling van een fartlektraining, omdat er eindeloos veel mogelijke variaties op bestaan.

Belangrijk! volg de 80-20 regel:  80% van je trainingen zouden rustige, langzame loopjes moeten zijn, en maar 20% sneller. En als we het over een rustige loop hebben, dan kun je bijna nooit te langzaam lopen.

Herhaling: de opwarming (DLL) kan ik 2 groepjes op woensdag: een groepje Gorik (9,5km/u en een groepje Sarah (of Marijke) 9km/u)

Aanbevolen loopkledij

Veilig sporten op de weg

Lees hier de richtlijnen voor sporten op de openbare weg: https://www.atletiek.be/recreatie/veilig-en-gezond/sporten-op-de-weg


Whatsapp-groepje KASVO-joggers

In het Whatsapp-groepje wordt soms meegedeeld wie komt of niet komt naar training, zit je hier nog niet in en wens je opgenomen te worden, graag een mailtje met je gsm-nummer naar marijke@kasvo.be

Zin in meer loopevents?

https://www.gorunning.be/calendrier_nl.php

https://www.loopkalender.be/nl


Contactpersonen

GroepTempoBegeleidingOpmerking
1< 9 km/uHubert Declerck
29-10 km/u

afstand op woensdag 8km
Sarah Peyskens
sarahkasvo.be
Marijke Meirlaen
marijkekasvo.be
3>10 km/u

afstand op woensdag 10km
Gorik Devos
gorikkasvo.be
Peter De Werdt
peter-dwkasvo.be
  • Initiator Running : Jan Van Rillaer, Kaat Demetter
  • Co-runner : Marc Meirlaen – Freddy Ketsman
Een aantal joggers onder ons hebben het attest van Co-Runner behaald.

Trainingsdagen

woensdag17u45 – 19u15
vrijdag17u45 – 19u15
zondag09u30 – 11u00

Woensdag zullen aansluitend op de training, onder begeleiding, loop-, stabilisatie en stretchoefeningen gegeven worden. Maximaal een half uurtje na de training.

Op zondag staat er vaak een lange duurloop op het programma. Bij duurlopen >15km kan er al eens om 9u00 gestart worden. Dit wordt vooraf gecommuniceerd.

Verzamelen doen we zoals steeds aan het atletiekstadion.


Kledij joggers

Neem ook eens een kijkje in de webshop van KASVO, want nu is er ook fluogele KASVO-runnerskledij beschikbaar. Het dragen van de clubkledij draagt bij tot de samenhorigheid, herkenbaarheid en uitstraling van onze club!