Twee Belgische kampioenen op het BK junioren & beloften

LOUVAIN-LA-NEUVE | 03/03/2024

2 Belgische kampioenen, 2x brons, 2 top 10-plaatsen, 2 clubrecords en een aantal PR’s! Ja, we kunnen dus wel spreken van een mooie dag!

Juniore Sara Willaert kwam als eerste in actie op de 60m. Ze liep met 8.04 een seizoensbeste. Maar dan doken er pijntjes op en na wat oplapwerk besloten we toch te starten op de 200m en met succes want ze werd 7de in een PR van 25.87. Ook onze 2de juniore Tess De Vriese liep een sterke 200m en verpulverde haar PR en kwam aan na 26.58. Belofte Arnaud De Cremer stootte de kogel weer naar een nieuw PR en dus clubrecord. Dit staat nu op 14m61. Het leverde hem een 6de plaats op.

Belofte Killian Mersseman was aan zijn tweede 400m van het seizoen toe en zag gisteren zijn trainingsmaatje wereldkampioen worden op diezelfde afstand. Dat geeft je duidelijk vleugels. Hij werd Belgisch kampioen in een CR van 48.00. Belofte Laure Bilo vond op de 800m niemand die bereid was om de kop te nemen. “Dan doe ik het zelf”, dacht ze. Ze controleerde het deelnemersveld en met een versnelling in de laatste ronde maakte ze het af. De tweede Belgische kampioen was een feit. En dan was het de beurt aan de zusjes De Schepper. Belofte Kato startte met een sprong van 11m37 in het hinkstapspringen en dat leverde haar een mooie bronzen medaille op. Extra leuk was het dat tijdens Kato haar hinkstapwedstrijd Flore ook een bronzen medaille wist te scoren na een mooie 1.500m-wedstrijd. Jaron De Vriese moest omwille van ziekte jammer genoeg forfait geven.

RESULTATEN

RESULTATEN KASVO-ATLETEN

Verslag: Ilse Van Nerom