Interregio Cup

De Interregio Jeugdcup is een jeugdcompetitie voor atleten van de clubs Oudenaarde, Deinze, Aalter, Rieme, KAA Gent, Racing Gent en Meetjesland. Elk van deze clubs organiseert een wedstrijd waarop de atleten punten kunnen verdienen voor drie disciplines. Wie aan het eind van de rit de meeste punten heeft verzameld, wint een prijs. Meer details over de regels van deze competitie vind je hieronder en in het reglement.

De ‘spelregels’

Alle prestaties die geleverd worden binnen het criterium worden omgezet naar punten a.d.h.v. de “VAL puntentabel jeugd”. Voor het bepalen van de Interregio jeugdkampioenen worden per meeting alle punten opgeteld van de geprogrammeerde disciplines (voor de meerkamp in Deinze tellen enkel de punten van de vermelde proeven). Concreet betekent dit dat de deelnemende atleten punten krijgen voor evenredig verdeelde loopnummers, sprintnummers en kampnummers.

Op de laatste meeting gebeurt de bekendmaking en prijsuitreiking van de Interregio jeugdkampioenen per categorie en per geslacht. De 10 winnaars worden de atleten met de hoogste score voor de som van de hoogste punten van  5 meetings. Je moet aan 4 meetings deelnemen om in aanmerking te komen voor een eindprijs. Wie aan minstens 4 meetings deelneemt, krijgt een geschenkje.

Voor veel sfeer zorgt de Gouden 2000 estafettenloop. Dit is een estafette van 10x200m . De ploegen worden samengesteld uit atleten van elke jeugdcategorie en elk geslacht. De Gouden 2000 wordt na afloop van iedere wedstrijd van het criterium gelopen, met een wisselbeker als inzet.

Programma 2022 (wordt later nog geüpdatet)

Enkel de nummers die meetellen voor het klassement: