Joggers


Beste joggers,

nu  alle stratenlopen de laatste maanden niet konden doorgaan door de Corona-maatregelen en er ook voor de volgende maanden nog geen verbetering zit aan te komen blijven wij op onze wedstrijdhonger zitten.
Gelukkig zijn er toch enkele goede zielen die ons een alternatief bieden in de vorm van virtuele lopen.
Zo zijn wij met enkele vrienden van KASVO en JC Zwalm al een paar weken actief in Brakel waar je elke week in een andere deelgemeente een parcours van 5 of 10 km kan lopen aan de hand van wandelknooppunten.
Dezelfde organisatie richt in Oudenaarde een virtuele “Scheldeloop” in die je kan lopen van 21 tot 27 september met afstanden 5 km, 10 km, 10 miles en halve marathon. Meer info op de Facebook pagina van “Brakelse Virtuele Running Cup” en op http://www.bvrc.be/index.php

Ook JC Zwalm is onder impuls van Wim Van Nieuwenhuize (die alle parcours uittekent) op de kar der “virtuele lopen” gesprongen en in tegenstelling tot de “Scheldeloop” is deze inrichting volledig gratis.

Ik schrijf mij al meteen in voor de langste afstand en hoop die samen met enkele joggers van KASVO te kunnen lopen.  Waarschijnlijk telkens op zondag maar daar is nog tijd genoeg voor om definitief te beslissen.  Uit mijn ervaring in Brakel weet ik al dat men geen toptijden kan lopen en men best met een paar samen loopt om geen paaltjes te missen en verkeerd te lopen (Peter en Dirk kunnen daarover meepraten en ook ik liep de eerste keer in Brakel meerdere keren verkeerd).

Marc


Beste (trage) joggers,

Eindelijk nog eens wat nieuws onder de coronazon. In deze langdurende coronaperiode heeft onze club al een aantal regimewijzigingen gekend in verband met lopen-kantine-douches-registratie-….. Toch zijn de meesten onder ons wel blijven lopen. Zeer positief en goed bezig dus!

Op heden mogen we samen sporten en geven we de deelnemerslijst door aan Gerben. Kwestie van de tracing bij te houden in geval van.

Al maanden lopen we dus zonder schema – alles is afgelast waar we onze zinnen konden op zetten. Maar uit de groep is iets positief gegroeid om samen een halve marathon te lopen. Het gaat om de sneukel-route Oudenaarde die gezamenlijk zal gelopen worden op een nog te bepalen zondagvoormiddag ergens in november. Het schema zal over 10 weken lopen.

De trainingen zijn opgebouwd in ons vertrouwd regime: op woensdag versnellingen, de vrijdag een duurloop van een 10-tal km en op zondag een trage duurloop.

In het schema staat op 27 september een alternatief: bosloop in het Kluisbos. Voor degene die dat niet zien zitten, kan er een wandeling van een 6-tal km in groep gedaan worden. Dit spreken we nog af met de geïnteresseerden.

Op woensdag bij goed weer zullen (stabilisatie)oefeningen gegeven worden door Sarah of mezelf. Dit volgens de coronaregels: buiten dus met voldoende afstand.

Sportieve groeten en tot gauw,

Carine


Trainingsdagen

woensdag17u45 – 19u15
vrijdag17u45 – 19u15
zondag09u30 – 11u00

Contactpersonen

Carine Vanderschueren
Begeleider trage joggers 1
carinekasvo.be

Gorik Devos
Begeleider trage joggers 2
gorikkasvo.be
Afwisselende begeleider
Groep snelle joggers
  • Initiator Running : Jan Van Rillaer, Kaat Demetter
  • Co-runners in opleiding : Gorik Devos, Marc Meirlaen, Marijke, Meirlaen, Sarah Peyskens

Verslagen

01-06-2020: Joggers in tijden van Corona
16-11-2019: Marathon Kasterlee
28-09-2019: Foto-impressie Halve Marathon Kruisem
05-05-2019: Verslag van Marc Vanmaldegem over de Flandrienrun
14-04-2019: Verslag van Marc Vanmaldegem over zijn marathonervaringen
26-03-2019: Een impressie van de werking van onze joggersgroep

Suggesties loopevenementen

wordt aangevuld zodra er opnieuw loopevenementen zijn!