2 clubrecords op Ekiden Gentbrugge

Op zaterdag 18 maart was de atletiekpiste in Gentbrugge opnieuw het decor voor een middag vol loopkilometers. Maar liefst 3 teams kwamen aan de start van de ekiden, een aflossingswedstrijd over marathonafstand.
Bij de senioren heren deden Mathias De Groote, Michael De Raedt, Joachim Gheerolfs, Simon Rogge, Ruben Vercouter en Dieter Robbens een gooi naar een nieuw cubrecord. Mathias startte en liep een sterke wedstrijd, waarin hij Belgisch kampioene Marie Bilo zomaar eventjes opzij zette. Hij gaf als vijfde het lint door aan Michael, die de laatste weken door wat ongelukjes niet meer zijn beste vorm kon etaleren. Op een lastig parcours liep hij een vlakke wedstrijd, maar door de sterke tegenstand moest hij een plaatsje toegeven. Joachim deed wat hij kon en liep een mooie race. Hij naderde op de voorgangers, waardoor Simon aan een inhaalrace kon beginnen. Met zijn laatste krachten van het winterseizoen, rukte hij op naar de derde plaats (mede door het uitvallen van een ander team). Ruben bewees zijn goede vorm en liep een sterke 5km, maar moest aanvaarden dat het team op de vierde plaats samen wisselde. Dieter wist dus wat hem te doen stond. Maar door blessures de laatste tijd liep het bij hem niet supervlot. Hij kwam in de laatste bocht ook nog ten val, maar de derde plaats was dan al weg. Het clubrecord was wel nog haalbaar, en met een knappe eindsprint haalde Dieter het record binnen. Een verbetering met amper 7 seconden, veel spannender kon het niet zijn!

Ook de senioren dames hadden de ambitie om het clubrecord aan te vallen, maar door het uitvallen van Evelien wisten ze dat dit lastig zou worden. Kim De Vos begon meteen sterk. Met amper 22′ over de eerste 5km gaf ze het lint door aan Greet Verdonckt. Greet stelt nooit teleur en ook nu weer liep ze een sterke 10km (net onder de 42′). Kaat Demetter wist dat ze het tempo van haar clubgenotes niet zou kunnen evenaren. Ze zag op een gegeven moment ook Simon voorbij denderen (die al aan de volgende ronde bezig was) maar haspelde haar 5km toch netjes onder de 25′ af. Sarah De Groote nam als vierde loopster het lint in ontvangst en deed wat ze kon. Intussen liepen de dames netjes tweede, maar het clubrecord leek dan al moeilijk te gaan worden. Audrey Baguet liep nog wel een sterke 5km en ook Ine Laridon (in haar eerste wedstrijd als mama) perste er alles uit. Met 3.09.35 was de derde plaats bij de damesteams een feit, maar voor het clubrecord kwamen ze een kleine minuut tekort…

Bij de masters heren stond er nog geen clubrecord op de tabellen. Tim Van Coster, Peter Geldhof, Pieter Demetter, Didier Meyfroot, Jurgen Goethals en Karel Huysman wisten dus al op voorhand dat ze een plaatsje in de tabellen zouden krijgen, maar dat nam de motivatie zeker niet weg. Tim liep zonder al te veel voorbereiding naar een mooie tijd onder de 20′ op de eerste 5km, Peter hield ongeveer hetzelfde tempo aan over 10km. Pieter finishte in een knappe 21.34 over zijn 5km en daarna ging Didier (de laatste tijd ook fel geplaagd door blessures) nog net iets sneller dan Peter op de 10km. Jurgen maakte eindelijk zijn comeback na maanden blessureleed en deed het voortreffelijk, waarna Karel alweer een sterke wedstrijd liep om een mooie eindtijd van 2.48.09 op de tabellen te zetten.

De teamgeest is weer eens versterkt, twee nieuwe clubrecords staan op de tabellen en er worden alweer plannen gesmeed om de clubrecords weer aan te vallen. Op naar de volgende!

FOTO’S

Verslag: Simon Rogge