2x brons en 2x een top 8-plaats op het BK AC in Brugge

In het weekend van 29 juli ging het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën door te Brugge. Op dag 1 zagen we dat de Belgische atletiek in de breedte sterk aan het verbeteren is zeker op de sprintnummers. Werd je 5 jaar geleden Belgisch kampioen met 21.50 op de 200m bij de mannen dan kom je nu met deze tijd zelfs niet meer in de finale. Het beloofde dan ook een zeer sterke finaledag te worden. Jammer genoeg beslisten de weergoden hier anders over.

Maar laten we het eens hebben over onze KASVO-atleten: 2 bronzen medailles en nog 2 top 8-plaatsen wisten onze 5 atleten te behalen. Op dag 1 wist Ilana Hanssens zich op een natte piste na een stevige regenbui met reekswinst te plaatsen voor de finale van de 400m horden op zondag. Laure Bilo moest aan het werk in de 2de reeks van de 800m en werd hierin 2de. Het was dan nog even nagelbijtend 2 reeksen afwachten of haar tijd voldoende was om zich te plaatsen voor de finale – de opluchting was groot toen dit zo bleek te zijn. Zus Marie Bilo kon in haar reeks van de 1500m controlerend lopen en stelde ook haar finaleplaats op deze manier veilig. Killian Mersseman wist op voorhand dat het hard ging gaan op de 400m, hij kwam uiteindelijk 4 hondersten te kort voor de finale, focus nu op het EK volgende week. Margo Van Puyvelde had ’s ochtends minder goed nieuws – ze was ziek en moest zich afmelden voor de 400m.

Op dag 2 was het Ilana die als eerste aan de start kwam. Ondanks de felle wind liep ze een heel sterke wedstrijd en streed ze tot op het einde. Ze pakte de bronzen medaille in 57.96. Ondertussen was Sten Geenens aan het hoogspringen begonnen. Zonder veel verwachtingen maar met het doel om pijnvrij een leuke wedstrijd te hebben werd het toch een zeer mooie 5de plaats met 2m04. De 800m finale werd een reeks waarin er al snel 2 groepen waren en het moeilijk lopen was. Laure pikte de 6de plaats in en mag ook terugkijken op een mooie tweedaagse. Marie nestelde zich op de 1.500m in een groepje die kon strijden voor de 3de plaats. Ondertussen weten we dat Marie over een snelle eindsprint beschikt en dat bewees ze nu ook weer. De bronzen medaille werd de hare in alweer een mooie tijd van 4.20.63.