Drie top 10-plaatsen op het BK indoor cadetten & scholieren

GENT | 02/03/2024

Drie top 10-plaatsen en een regen van PR’s en CR’s, dat is de balans van dag 1 van dit BK-weekend.

Laten we met de jongste beginnen. Eerstejaarscadette Renske Van Den Abbeel liep dit seizoen bijna iedere keer onder de 8.20 op de 60m en ook vandaag was dit het geval met 8.18. Op de 200m knalde ze weg vanuit baan 3 – de laatste 20m was wat moeilijker, maar ze werd beloond met een 9de plaats en een PR van 26.63. Een andere eerstejaarscadette Lika Leyman werd ook geselecteerd maar werd gisteren helaas ziek.

Eerstejaarsscholier Emile Vanhove krijgt dit jaar te maken met een ongelooflijke sterke scholierenlichting. Focussen op jezelf blijft dan de boodschap en dat deed hij ook door de 60m te lopen in een nieuw PR van 7.63. Dan was het tijd voor de horden. Eerstejaarsscholiere Camille De Clercq had bij het begin van het seizoen wat moeite met de nieuwe tussenafstand van de horden. Maar vorige maand was de klik er en we zien haar nu iedere week een beetje sneller gaan. Ze liep naar een nieuw PR van 9.39. Treasure Itotoh kwam op de 60m horden ook tot een nieuw PR en scherpte onmiddellijk ook het CR aan in een tijd van 8.74. Nadien had hij vooral aandacht voor wat er nog beter kon, maar dat zal voor de zomer zijn. Treasure opende voor de club dan ook het namiddagprogramma in het hinkstapspringen en daar zagen we hem hetzelfde presteren, dus jawel nieuw PR en CR met een sprong van 12m99. Het leverde hem een 5de plaats op. Senne Ketsman liep een zeer sterke 800m en scherpte zijn PR ook flink aan door aan te komen na 2.00.54. Ook hij werd 5de met deze prestatie.

Cadet Mano Bogaert mocht als laatste de piste op. De voorbije weken speelden heel wat kwaaltjes hem parten maar hij was van de partij. Hij liep een mooie 200m in 25.61.

Proficiat allemaal en geniet maar van het weekje rust!

RESULTATEN

RESULTATEN KASVO-ATLETEN

Verslag: Ilse Van Nerom