Vier medailles op Belgisch kampioenschap indoor junioren-beloften

29/02/2020 – LOUVAIN-LA-NEUVE

De nieuwe indoorpiste in Louvain-La-Neuve was vandaag het strijdtoneel voor het Belgisch kampioenschap van onze 7 geselecteerde junioren en beloften.

En wat hebben ze uitstekend gestreden. Met hun 7 waren ze goed voor 4 medailles en nog 3 top-10 plaatsen. Sten Geenens mag terugkijken op een sterk indoorseizoen en werd Belgisch kampioen bij de junioren met een sprong over 2m02. Ook juniore Ilana Hanssens had vooraf aangegeven dat ze deze titel ambieerde en dat maakte ze duidelijk van bij de start. Ze behaalde de Belgische titel in een dik persoonlijk record van 56″59. In dezelfde finalereeks liep ook Anaïs Van Snick een dijk van een wedstrijd, ze werd 3de in ook voor haar een dik PR van 57″59. Over dan naar de 400m bij de junioren heren daar kreeg Dries Van Schuylenbergh de opdracht om anders dan gewoonlijk van bij de start te volgen en te durven lopen. Hij deed dit en beloonde zichzelf met een zilveren medaille in 50″32.

Bij de beloften heren op de 400m ondervond Stef Botte hinder van de rug wat hem belemmerde om ook voor het podium mee te strijden. Hij moest met een 7de plek tevreden zijn, maar hij heeft deze winter wel een mooie sprong gemaakt en dit zal buiten op de 400m wel duidelijk worden. Femi De Vleeschauwer was een beetje de pechvogel van dit kampioenschap want net vandaag was haar minst goede wedstrijd van het seizoen desondanks pakte ze een 6de plaats met 3m00 in het polsstokspringen.

Beau Le Compte was heel tevreden met zijn selectie en heeft zeker een fijne dag gehad. Hij stootte de kogel naar 9m38 en een 10de plaats.

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN