6 medailles op het Belgisch Kampioenschap Junioren & Beloften

KORTRIJK | 18/09/2022

Op zondag 18 september kwamen 11 junioren en beloften aan de start van hun Belgisch Kampioenschap. En ze zorgden weer voor een topdagje. Want deze 11 atleten waren goed voor 11 top 8-plaatsen. 6 atleten keerden huiswaarts met een medaille.

In de ochtend was het zeer fris maar dat weerhield Elias Bultot (11″38/11″28) en Kato De Schepper (13″00/12″91) er niet van om zich te plaatsen voor de finale van de 100m. Kaat Vanderbauwhede kwam tot 13″37. In de finale werd het een mooie 7de plaats voor beiden. Ilana Hanssens kwam als volgende in actie op de 100m horden. Ze bleef goed in haar ritme en zag dit beloond met een bronzen medaille in 14″00. Dan naar de 400m-lopers die weer voor een moeilijke opdracht stonden door de sterke wind. Laure Bilo liet zich niet gek maken door de snelle start van haar naaste concurrente en kwam in de laatste 150m sterk opzetten en pakte de Belgische titel in 57″83. Killian Mersseman kreeg stevige concurrentie van Laurent Luca. Killian kwam sterk terug maar moest net genoegen nemen met het zilver in een knappe 48″66. Dries Van Schuylenbergh pakte de 4de plaats in 49″75 en greep net naast de medailles bij de beloften. Hij vloekte wel een beetje omdat hij wist dat hij het een beetje had laten liggen bij de start.

Ondertussen was Sten Geenens aan het hoogspringen, de medailles werden verdeeld op 2m06. Sten miste nipt de 2m08 en pakte met 2m06 een verdiende bronzen plak. Kato De Schepper moest kort na haar finale op de 100m aan de slag in het hinkstapspringen. Als echte kampioenschapsspringster wisten we dat er ook hier een medaille in zat en ze stelde niet teleur, want haar 11m40 was goed voor het brons. Kaat Demetter sprong bij de beloften naar 10m09 goed voor een 7de plaats. Op de 200m bij de junioren dames liep Kaat Vanderbauwhede na een sterke bocht naar 27″60. Bij de beloften liep Ilana naar een mooie 25″22 en Anaïs Van Snick dook weer onder de 26″ met 25″98. Als laatste was het aan Jaron De Vriese op de 200m bij de junioren. Hij startte sterk en maakte na 150m het verschil. Hij pakte de Belgische titel in een sterke 21″50.

Hiermee valt het doek over dit seizoen. Wat een fantastisch jaar was het. Wat een mooie prestaties hebben we gezien. BEDANKT allemaal – geniet maar even van de rust. En dan zijn we benieuwd wat het volgende seizoen ons zal brengen.