6x goud, 6x brons op PK indoor

Op het Provinciaal Kampioenschap indoor voorbije zondag (8 januari in Gent) behaalden onze KASVO atleten maar liefst 6 provinciale titels. Daarnaast werden nog 6 bronzen medailles en 16 top 10-plaatsen behaald en sneuvelden opnieuw 4 clubrecords!

Al bij het eerste nummer van de ochtend was het raak. Bij het hinkstapspringen voor dames kon Kato De Schepper (niet de enige die in het achterhoofd de nodige examenstress meesleept) haar persoonlijk record niet benaderen, maar haar beste sprong van 10.91m was wél genoeg om de Oost-Vlaamse titel te nemen.

Ruim een uur later kwam Ilana Hanssens een eerste keer in actie. Op de korte horden (niet haar specialiteit) ging ze bijzonder goed mee met haar concurrentes en strandde ze op amper 1 honderdste van de overwinning. Maar met een nieuw clubrecord (8.75) en een bronzen medaille kon ze toch tevreden de coulissen induiken met het oog op de 400m later op de dag.

Kort na de middag stond de 200m op de agenda en hier hadden we heel wat ijzers in het vuur. Dit resulteerde in totaal in 4 medailles op de baanronde. Bij de scholieren meisjes wist Sara Willaert met 27.31 de derde plaats te bemachtigen, iets dat haar kort daarna werd nagedaan door Mateo Bogaert bij de scholieren jongens (22.96). Bij de junioren dames liep Flore De Stercke een wedstrijd haar naam waard. Met 26.54 pakte ook zij een bronzen medaille mee naar huis. Bij de junioren heren was Jaron De Vriese de absolute topfavoriet. Hij maakte deze favorietenrol ook waar en liep outstanding naar de provinciale titel. Met 21.37 scherpte hij ook zijn topchrono van enkele weken geleden met 1 honderdste aan (wat uiteraard ook een nieuw clubrecord betekende).

Tussendoor was ook het kogelstoten bij de cadetten dames aan de gang. Camille De Clercq begon dramatisch met 2 nulworpen, maar kon met haar laatste 2 worpen toch nog richting het Oost-Vlaamse podium klimmen (10.23m).

Bij het hoogspringen AC heren was Sten Geenens niet de grootste kanshebber op goud, gezien de persoonlijke records van de concurrenten. Maar waar Sten met een schitterende eerste sprong over 2.10m ging, faalde de resterende concurrentie 3 keer. Goud én een nieuw clubrecord dus voor Sten, die nadien nog probeerde om met 2.14m een nieuw persoonlijk record te vestigen, maar dit lukte net niet.

Op naar de 800m dan, waar bij de scholieren jongens Senne Ketsman in de laatste (en snelste) reeks naar een puike 5e plaats liep in een erg snelle 2.03.64, die hem een Oost-Vlaamse bronzen medaille opleverde. Bij de AC heren had Lars Meuleman het in de 3e reeks niet onder de markt om de versnelling van zijn concurrenten te beantwoorden. Hij liep lang op een derde plaats maar moest in de spurt nog een plaatsje toegeven. Met 2.02.79 was hij wel snel genoeg om de beste Oost-Vlaamse junior te worden en dus als provinciaal kampioen het podium te beklimmen.

Tot slot was er nog een schitterende broer-zus verhaal op de 400m. Ilana Hanssens, eerder op de dag al succesvol op de korte horden, snelde in 56.11 met een ruime voorsprong naar de provinciale titel, waarna ze haar weinige resterende adem gebruikte om haar broer aan te moedigen. Jorre Hanssens zag de meeste van zijn concurrenten bij de junioren in zijn reeks ingedeeld en wist wat hem te doen stond. Onder andere dankzij de steun van zijn zus, vocht hij zich naar een derde plaats in zijn reeks, wat volstond om de provinciale titel op zak te steken.

Een eervolle vermelding is verder op zijn plaats voor Arnaud De Cremer. Met 13.60m vestigde hij bij het kogelstoten een nieuw clubrecord AC heren indoor. Het volstond echter niet voor een podiumplaats, hij werd 5e.

Een volledig overzicht van alle uitslagen vind je HIER.

Komende zondag is het aan de moddervreters om te strijden voor de provinciale titels op het PK veldlopen in Zottegem!