Allianz KvV alle categorieën: 4 podiumplekken!

23/05/2021 | LEBBEKE

Afgelopen zondag mochten 6 KASVO-atleten deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap alle categorieën in Lebbeke. Met een gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille mochten 4 van onze atleten het podium beklimmen.

Kato De Schepper mocht ’s morgens (of uit veiligheidsoverwegingen nadat het hamerslingeren was afgelopen) de spits afbijten en deed dit schitterend. Ze sprong 11m36 (+2.1) en pakte hiermee de zilveren medaille. Met enkele pogingen met toegelaten rugwind verbeterde ze het clubrecord bij de junioren van 10m56 achtereenvolgens tot 10m78, 10m92 en 11m15.

In de late namiddag kwam Margaux Bastil aan de start van de 400m. Het werd een hele leerschool: voor het eerst bij de AC lopen, blind lopen vanuit de buitenbaan en de sterke wind. Ze deed dit goed en opende haar seizoen in 58″28. Dries Van Schuylenbergh mocht ook starten in de buitenbaan. Hij vertrok snel en kwam in 2de positie uit de laatste bocht, de verzuring sloeg toe maar Dries kon de 2de plaats behouden en dook voor de eerste maal onder de 49″ (48″89). Nadien liepen Margo Van Puyvelde en Ilana Hanssens de 400mH. Margo kon de titel veiligstellen in 58″31 en Ilana mocht met de derde plaats ook het podium op en liep opnieuw een PR (60″01). Sten Geenens kampte met wat fysieke klachten en kwam tot 1m90 in het hoogspringen.

Dit was dus voor ASVO een mooi kampioenschap. Ondanks het feit dat het al moeilijk was om geselecteerd te worden, zagen we toch zes atleten in actie. Viermaal werd dit verzilverd met een podiumplaats. Dit is veelbelovend voor de komende maanden waarin we hopelijk snel weer alle atleten aan het werk kunnen zien.