Belgisch kampioenschap alle categorieën

15-16/08/2020 | BRUSSEL

Dit weekend ging het BK alle categorieën door te Brussel. We trokken met een zeer jong team naar dit kampioenschap (2 jonge senioren, 4 junioren en 2 scholieren). Voor onze youngsters een mooie kans om ervaring op te doen.

Juniore Ilana Hanssens kwam zaterdag aan de start van de 400m horden met het doel om een wedstrijd in de benen te hebben na de operatie aan de wijsheidstanden. Het verliep helemaal anders – Ilana won haar reeks in een nieuw PR van 61.61 en kon zich zo rechtstreeks plaatsen voor de finale. Zondag voelden de beentjes wat minder aan – minder explosief zoals ze het zelf verwoordde. Dan maar op karakter een zeer mooie 5de plaats opeisen in 62.15.

Voor Margo Van Puyvelde is het timmeren aan de weg terug en dat vraagt wat tijd en wedstrijdritme. Op zaterdag wist ze zich vlot te plaatsen in 55.19. In de finale op zondag liep ze naar een mooie 5de plaats in 54.92. In de reeksen zaterdag startte juniore Anaïs Van Snick naast Margo. Ze kende echter een wat mindere dag en kwam aan in 60.42.

Over naar de 400m mannen dan. Tijdens de opwarming hadden we een heel scenario bedacht, wat als Stef en junior Dries samen in de reeks zouden zitten? Zou hij dan Stef het vuur aan de schenen durven of kunnen leggen? Hij dacht van niet, maar ze bleken wel degelijk in dezelfde reeks te zitten. Dries Van Schuylenbergh moest blind vertrekken in baan 9 en deed wat we vroegen. Snel starten. Stef Botte had een goede eerste 200m, maar daarna moest het op karakter. Na 80m lagen ze toch naast elkaar en liepen ze in exact dezelfde tijd 49.20 over de finish. Voor Stef 1 seconde winst ten opzichte van zijn 400m van vorige week, voor Dries een eerste duik onder de magische grens van de 50″.

Junior en hoogspringer Sten Geenens moest al vroeg aan de bak op zondag. Hij bleef foutloos tot 2m01. 2m04 wist hij in de 2de beurt te overschrijden en dat leverde hem een dik verdiende 4de plaats op.

Nog een juniore zagen we aan het werk in het polsstokspringen. Femi De Vleeschauwer verbrak vorige week nog het CR, vandaag verliep het jammer genoeg wat minder vlot. Femi behaalde een 9de plaats met een sprong over 3m20.

In de reeksen van de 800m op zaterdag zagen we scholiere Laure Bilo aan het werk. Zij liep deze afstand in 2.16.40. Zus Marie moest iets later aan de slag op de 1.500m maar dit werd uitgesteld naar zondag door het onweer. Marie zagen we zondag helaas niet aan het werk.

verslag: Ilse Van Nerom

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN