Belgisch kampioenschap indoor cadetten-scholieren: goud en 3x brons

01/03/2020 – GENT

Verslag nummer 2 van dit drukke atletiekweekend. In Gent ging vandaag het BK voor cadetten en scholieren door. En die deden niet onder voor onze junioren en beloften gisteren. Ook zij keerden met 4 medailles en nog 6 top 10-plaatsen naar huis. (dit is een voorlopige stand want Flore De Schepper zag haar 800 m verplaatst naar volgende week)

Daan Rogge mocht al vroeg aan de slag in het kogelstoten bij de kadetten. Hij stond als 4de op de ranglijst en dat was ook de plaats die hij behaalde met 12m00. Scholiere Kato De Schepper pakte deze voormiddag een 5de plaats in het polsstokspringen met 2m50 en dat was blijkbaar een zeer goede opwarming voor haar hinkstapspringen in de namiddag. Daar sprong ze naar een nieuw CR van 11m21 goed voor een mooie bronzen plak.

Kadette Margaux Bastil kwalificeerde zich deze ochtend met 9.18 voor de 60m hordenfinale. Deze namiddag knalde ze echter naar een nieuw CR van maar liefst 8.87, wat goed was voor een 4 de plaats. Dit resultaat gaf haar een enorme boost voor de 400m. Ze dook in haar 2de 400m uit haar nog jonge carrière onder de 60 sec met 59.89 en dit leverde haar brons op.

Verder dan met de 400m bij de kadetten heren. Mateo Bogaert knalde hier onder een stroom van aanmoedigingen als eerstejaars zomaar naar de Belgische titel in een nieuw CR van 53.51. Dit gaf ook een boost aan het zelfvertrouwen van onze scholieren op de 400m. Killian Mersseman kwam aan de start in de 3de finalereeks en verpulverde zijn PR tot 52.44. Dit leverde hem uiteindelijk een zeer mooie 5de plaats op. Jaron kwam in de 5de finalereeks aan de start en weer gingen de heren verschroeiend snel van start. Jaron koos voor zijn eigen ritme en op karakter keerde hij terug om het brons te pakken in een sterke 51.73 (evenaring CR)

Dan restte ons nog de 200m. Scholiere Kaat Vanderbauwhede liep hier na een bliksemstart naar een goede 27.18. Bij de scholieren heren liepen zowel Jelle als Ferdinand naar een nieuw PR en een top 10-plaats. Jelle werd 9de in 23.33 en Ferdinand 6de in 23.10. Het venijn zat jammer genoeg in de staart van dit weekend. Jelle kwam zwaar ten val na de aankomst en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. We wensen hem een spoedig herstel.

Het indoorseizoen zit er nog niet helemaal op want volgende week mag Jaron nog aantreden voor de Belgische ploeg op de scholiereninterland (200m en 4x200m) en is er nog het BK en voor Wim ook het EK masters.

Ilse

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN