Belgisch kampioenschap veldlopen: goud voor Laure Bilo

01/03/2020 | BRUSSEL

Eén week later dan vooraf gepland vond het Belgisch kampioenschap veldlopen dan toch plaats in het park van Laken. Die verschuiving van één week had wel degelijk zijn invloed op het aantal deelnemers. In totaal telde dit BK bijna 600 lopers minder dan vorig jaar. Ook bij KASVO was de opkomst aan de magere kant met slechts 6 jeugdatleten en 2 atleten vanaf junior. In de cadetten- en scholierenreeksen kwamen ook nog eens 6 atleten aan de start en die haalden allen een plaatsje in de top 20.

Laure Bilo ging de slotronde in in een kopgroep van drie atletes. Na de laatste grote lus waren ze nog met twee en in de laatste afdaling, waar de wind toch redelijk in het nadeel blies, kwam Laure vrij snel langszij. Maar Laure was duidelijk de sterkste, want in de laatste 150m liet ze haar concurrente ter plaatse achter om onbedreigd naar het goud bij de tweedejaars scholieren te snellen. Iets verderop zette zus Marie nog een stevige eindsprint in waarbij ze nog twee atletes kon voorbijgaan. Zij werd knap vierde! Een uitstekende prestatie als je weet dat dit nog maar haar derde wedstrijd was na haar blessure die haar meer dan een jaar aan de kant hield. In de reeks met eerstejaars scholieren liep Julie Van De Walle naar een heel mooie 14de plaats, waarmee ze 4 plaatsen beter deed dan vorig jaar.

Belgisch kampioene Laure Bilo, geflankeerd door Lucie Grandjean (BBS) en Friedel Cuypers (DCLA)

Bij de tweedejaarskadetten werden Lars Meuleman 7de en Flore De Schepper 10de. Eerstejaars kadet Juul Vander Beken eindigde in zijn eerste BK knap als 18de! Bij de senioren dames werd Sarah De Groote 42ste. Het was niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar ze heeft afgelopen winter een mooie stap vooruit gezet. Tussen de 164 deelnemers aan de korte cross vonden we Mathias De Groote terug op plaats 123.

Sarah De Groote op weg naar de finish in de lange cross bij de senioren.

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN