BK hamerslingeren en gewichtwerpen

15/08/2020 | SINT-NIKLAAS

Het was lang wachten op de eerste outdoorkampioenschappen in dit vreemde coronajaar. Na enkele datum- en locatiewissels bleken zowaar de hamerslingermasters als eerste aan de beurt om een BK te betwisten. Plaats van het gebeuren was Sint-Niklaas waar ACW alles in het werk had gesteld om er een corona-veilig kampioenschap van te maken.

Voor KASVO traden 2 masters aan: Sofie Vervaeke bij de W45 en Steven Lucas als kersverse M50-er. Ladies first moeten ze gedacht hebben bij ACW want Sofie mocht als eerste de hamerkooi in. Het duurde even voor ze haar draai vond maar het resultaat mocht er wel zijn: 21m29. Dit is een lichte verbetering van haar PR én dus ook goed voor een nieuw clubrecord en een zilveren medaille. Even later mocht ze ook aan de bak bij het gewichtwerpen. De laatste worp was de goeie: 8m15. Hier wel een aanzienlijke verbetering van haar PR en CR en bovendien goed voor goud in de categorie W45!

Trainer Steven wist niet goed wat hem overkwam toe hij ’s morgens hevige rugpijn kreeg. Net vandaag! Na veel twijfelen besloot hij toch flink ingepakt mee te doen. Zijn 35m75 in het hamerslingeren bleek voldoende voor zilver. Zonder rugpijn was dit vast een heel eind verder geweest. Ook voor de M50 volgde meteen daarna het gewichtwerpen. De wedstrijd was pas begonnen of de hemelsluizen werden geopend. Weg kans op een superprestatie maar de 12m51 leverde wel brons, een PR én een verbetering van het clubrecord op.

Mooie prestaties dus op dit eerste kampioenschap van het jaar, ons Rachel zou trots geweest zijn.

verslag: Steven Lucas

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN