Brons voor Greet op BK veldlopen!

Daags voor het EK veldlopen werd in Brussel het BK voor masters gehouden. 4 KASVO atleten stonden aan de starten en verdedigden met verve de rood zwarte kleuren!

Na de jeugdreeksen (benjamin tot scholier) die voor de middag werden gehouden, mochten de 50+ dames in de namiddag de spits afbijten. Het parcours lag er al zwaar bij en de weersomstandigheden zorgden voor nog wat extra pigment. Regen en wind waren zeker van de partij.

In die eerste wedstrijd van de namiddag, was Greet Verdonckt meteen onze grootste kans op een medaille. Als kersvers 50er hoorde ze bij de jongste atleten in haar categorie. De eerste 2 dames in de wedstrijd (koploper 50+ en koploper 55+) waren al snel gaan vliegen. Maar daarachter lagen 5 dames, met Greet erbij, dicht bij elkaar. Greet kwam als 7e over de streep maar was wel derde in haar categorie. Proficiat met alweer een medaille, Greet!

In de wedstrijd voor de 50+ heren stonden onze 3 andere atleten aan de start. Jurgen sukkelde deze zomer lang met allerhande blessures en kan pas een goede maand weer volledig pijnvrij trainen. Hij maakte zijn veldloopdebuut (voor het eerst sinds heel lang) in Deinze enkele weken geleden en ging nadien goed vooruit. In deze wedstrijd met 116 deelnemers liep hij steeds rond halfweg en kwam hij als 53e over de streep.

Patrick, onze meest ervaren atleet, is steeds in zijn nopjes wanneer het zwaar en vuil ligt. Hij dartelde dan ook als een jong veulen de wei in en hield Jurgen heel lang in het vizier. Uiteindelijk kwam hij ongeveer 20 seconden later als 60e over de streep. Binnen 2 jaar schuift hij opnieuw een categorie op en doet hij weer mee voor het podium!

Ook onze voorzitter trok de spikes aan voor deze zware opdracht van 4000m. Pieter Demetter zwoegde in zijn gekende stijl de Brusselse hellingen op. Hij hield mooi stand in het midden van de tweede helft lopers en finishte als 79e. Ook hij kan tevreden terugblikken op zijn wedstrijd!

Verslag: Simon Rogge