Buffalo Aflossingen als afsluiter!

GENT | 26/02/2023 (FOTO’S)

De laatste indoormeeting van het seizoen is een echte ‘klassieker’, die garant staat voor sfeer en ambiance. Tijdens de aflossingen strijden de clubs tegen elkaar en tegen de klok. Dit zorgt altijd voor de nodige spanning voor, tijdens en ook na de wedstrijd. Een tweede plaats in reeks 1 betekent immers niet per se een tweede plaats in de eindstand. Want misschien wordt er in reeks 2 wel sneller gelopen…

In het begin van de namiddag namen een groot aantal KASVO-atleten deel aan de individuele nummers. 22 pupillen en miniemen testten hun snelle benen op de 60 meter. Velen liepen een PR, anderen spaarden extra energie voor de aflossing. Ook bij het verspringen, het kogelstoten en de 60m horden zetten heel wat KASVO-atleten hun beste beentje voor. Het is fijn dat zoveel jeugdatleten willen proeven van verschillende disciplines!

Om 16u10 gingen dan de aflossingen van start. De pupillen jongens mochten de spits afbijten. Alle andere ASVO’ers supporterden aan de zijlijn. In de eerste reeks liep ASVO1 (Cedric, Jolan, Leon en Nathan) na een knappe remonte van Leon naar een derde plek. Het was wachten op de resultaten van reeks 2 om te weten of ze ook effectief derde werden. In die reeks liep de ploeg van AVR iets sneller dan onze jongens van ASVO1, en eindigde ASVO2 met eerstejaars Jef, Karel, Billy en Polle op een knappe vierde plek. Zo werden ASVO1 en ASVO2 knap 4de en 12de in de eindstand.

Hierna was het de beurt aan onze 2 miniemenploegen, met enkel eerstejaars. In de tweede reeks liep ASVO1 met Mathis, Lars, Ruben en Cas naar een mooie 4de plek. In de derde reeks deden Rune, Jaro DW, Milan en Jaro V hun uiterste best. Ze eindigden zesde. ASVO1 en ASVO2 werden zo 13de en 18de in totaal. Volgend jaar kunnen al deze jongens opnieuw hun kans wagen. Een jaartje ouder en dus ook sterker en sneller zal wellicht enkele plaatsen extra opleveren!

Onze 16 pupillen meisjes, 4 ploegen dus, mochten als volgende aan de bak. In reeks 1 liep ASVO1 met Noor, Louise, Winne en “turbo” Marith naar een knappe derde plek. Ook zij wachtten bang af wat er zou gebeuren in de drie volgende reeksen. In reeks 3 liepen 2 ASVO-ploegen. ASVO2, onze “eerstejaarsploeg” met Maya, Rani, Bente en Maud G liep naar een knappe tweede plaats. ASVO3, met Nienke, Mare, Jitse en Alice zag plots een aflossingsstok van RAM voor hun voeten rollen. Gelukkig viel er niemand en konden ze doorlopen naar de finish. Ze werden achtste in hun reeks. In de laatste reeks liep ASVO4. Nimué weerstond wat duw- en trekwerk bij de start en lanceerde zo Lore, Evita en Maud W naar een zevende plek. Onze vier ploegen eindigden uiteindelijk op een mooie 4de, 10de, 23ste en 24ste plaats.

Als laatste mochten de miniemen meisjes starten. Zij wisten ondertussen wat hen te wachten stond. Ze zagen al duw- en trekwerk bij de start, atleten die stilvallen of net omgekeerd de “turbo” aanzetten, een stok die wel/niet valt, … Onze eerste ploeg met Geike, Eline, Flore en Mauritse maakte de finish super spannend door bijna gelijktijdig te finishen met STAX en KAAG. Op het scorebord was even later te lezen dat ASVO vijfde werd. In de laatste reeks liepen Audrey, Franne, Marie-Roos en Emmanuelle naar de zevende plek. Onze 2 ploegen werden zo 25ste en 334ste in de eindstand. 

Twee miniemen meisjes liepen niet in een ASVO ploegje, maar verdienen zeker hun plekje in dit verslag. Floor liep samen met 3 meisjes uit andere clubs en zorgde er zo voor ‘team Hainaut’ kon deelnemen. Zij eindigde met het gemengde team op de 14de plek in de eindstand. Sienna mocht nog niet lopen met haar blessure, maar kwam wel graag mee om voor iedereen te supporteren.

Dank je wel iedereen om jullie beste beentjes voor te zetten, je schor te schreeuwen tijdens het supporteren of elkaar een dikke knuffel te geven na de finish. Jullie zorgden allemaal mee voor een toffe sfeer, ambiance en het clubgevoel. We hopen jullie massaal terug te zien tijdens het PK aflossingen deze zomer en liefst al wat vroeger ook!

Verslag: Hedwig Van Schaeren
Foto’s verslag: Kato De Schepper & Veerle Voet