ASVO-dames eindigen op een schitterende 5de plaats in de ere-afdeling KBAB

Onze ASVO-dames kwamen zaterdag aan de start in de hoogste afdeling (nationale) van de interclub in het verre Dampicourt.

We namen een beetje een valse start want de hamerworpen van Vie Lucas gingen ver maar helaas ging er 3x een rode vlag de lucht in. Volgend jaar gaat dit zeker beter. Vie stootte de kogel nadien nog naar 8m39. Margaux Bastil kwam na maanden van blessureleed weer aan de start van haar geliefde 400m horden. Ze knoopte er direct een goede tijd aan met 63″82. Nadien wierp ze de discus zoals vorige week weer over de 27m. Cadette Estelle Demoor mocht zoals vorige week aan de slag in het hoogspringen en bracht haar persoonlijk record op 1m45. Cato Chiers was de 2de cadette die voor de leeuwen werd gegooid en ook zij verpulverde haar PR op de 100m met 12″77. Yelena Vandermeulen had als doel een paar meter verder te gooien dan vorige week en dat deed ze ook gewoon ze kwam tot een zeer goede 39m23. Kato De Schepper kreeg de springdubbel ver-hinkstap voor de kiezen en deed dit goed, ze kwam tot 5m13 in het verspringen en 11m40 bij de hinkstap. Nog een dubbel en dat met maar 15′ pauze tussen was er voor Ilana Hanssens. Ze bevestigde haar 100m hordentijd van vorige week met 14″41 en verbrak enkele minuten later haar PR op de 200m 25″20. Laure Bilo liet bewust een groepje lopen op de 800m omdat ze vond dat het te snel ging- ze kreeg gelijk want ze kwam in de laatse rechte lijn terug en pakte de winst in 2’09″37. Zus Marie Bilo liep ook al een sterke wedstrijd op de 1500m en bracht haar PR op 4’28″52. Julie Van de Walle liep een sterke 3000m en kwam uit op 10’22″59. Het was ook fijn om Femi De Vleeschauwer weer op de polsstok te zien. Ze deed dit goed met 3m10. Margo Van Puyvelde liep haar eerste 400m van het seizoen en deed dit in een mooie 55″11.

Op de 4x 100m kwamen Cato Chiers, Mirte Puissant, Kaat Vanderbauwhede en Kato De Schepper aan het werk. De wissels verliepen wat moeizamer maar dat kan gebeuren bij aflossingen, ze liepen wel een geldige tijd met 52″16. Op de 4x 400m liepen Margo Van Puyvelde, Ilana Hanssens, Laure Bilo en Margaux Bastil een dijk van een wedstrijd. Ze werden nipt 2de in een sterke 3’49″73.

Net zoals vorige week zette iedereen zich weer 100% in voor het team. Moest dit op een nummer dat ze gewoonlijk niet deden – ok – geen probleem. Al deze inzet en clubliefde resulteerde in een fantastische 5de plaats!

DIKKE PROFICIAT DAMES!

Nog een welgemeende dankjewel aan alle betrokken trainers, de aanwezige supporters en het bestuur voor het inleggen van een bus! (Of we volgend jaar ook aantreden in deze afdeling moeten we nog afwachten. De interclub wordt hervormd naar een gemeenschappelijke wedstrijd mannen/vrouwen zoals we dat bij de cadetten en scholieren al hebben).

HEREN NU IS HET AAN JULLIE 😉

Verslag: Ilse Van Nerom

UITSLAGKASVO-ATLETEN
FOTO’S DEEL 1 / FOTO’S DEEL 2
AFTERMOVIE