De Rode Loper – editie 385

Beste atletiekvrienden,

Met trots kunnen we jullie meedelen dat onze trainster Mieke Seminck opnieuw een mandaat van vier jaar krijgt in de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga. Op de algemene vergadering in Grimbergen kreeg ze met een score van 67% het vertrouwen van de clubs. De op één na hoogste score bedroeg 40%, wat erop wijst dat ook buiten ASVO het vertrouwen in Mieke erg groot is. Proficiat, Mieke; je hebt aangetoond dat goede en alom gerespecteerde krachten weinig of geen publiciteit dienen te voeren om het bij een verkiezing te halen!

Samen met de andere trainers is Mieke intussen ook bezig met de voorbereiding van de interclubcompetities. Het is de bedoeling daar zo sterk mogelijk voor de dag te komen en onze financiële en andere investeringen te laten renderen. We verwachten dan ook dat alle atleten die voor deze wedstrijden worden aangeduid, op de uitnodiging ingaan; nergens kan de collectieve sterkte van een club immers beter worden aangetoond.

Enkele van onze betere atleten trainen tijdens de Paasvakantie in Tenerife, Cyprus of Portugal om deze en andere wedstrijden voor te bereiden. We zijn blij dat ook niet-ASVO trainers die daarbij zijn betrokken, deelname van onze atleten aan de interclubs voorzien en danken hen daarvoor van harte.

Tijdens het zomerseizoen zullen af en toe enkele atleten van het naburige Zottegem Atletiek deelnemen aan trainingen voor kampnummers bij ons. Dit past volledig in onze filosofie van cluboverschrijdende samenwerking, die onze sport in zijn geheel ten goede komt. Bovendien wil ASVO er zijn voor iedereen. Zo organiseren we terug een start to run-sessie van 10 weken, voor beginnende lopers die willen opbouwen van 0 tot 5 kilometer. De vorige sessies waren steeds succesvol, met doorstromers naar de sessies van 5 tot 10 kilometer en naar onze joggersafdeling. Alle info omtrent onze nieuwe sessie, die aanvangt op 19 april, vinden jullie verder in dit clubblad en op onze website.

Op diezelfde woensdag 19 april bieden we de mogelijkheid ASVO-kledij te komen passen en aanschaffen in de kantine. Officiële wedstrijdkledij, regenjassen, rugzakken en dergelijke: iedereen is daarvoor welkom tussen 17u30 en 19u30. Deze pasdag is even laagdrempelig als onze start to run, maak er gebruik van…!

Pieter Demetter, voorzitter