De Rode Loper – editie 389

Beste atletiekvrienden,

Met trots kunnen we u melden dat de Vlaamse Atletiekliga aan KASVO eind vorig jaar opnieuw het label van Gouden Jeugdsportclub heeft toegekend. Als enige club haalden wij alle objectieven qua wedstrijddeelname die door de liga werden vooropgesteld (en dit niet alleen bij de jeugd maar ook bij de cad-schol categorie!). Het motiverend enthousiasme en de goede omkadering door de Werkgroep Jeugd zorgen ervoor dat onze jongste atleetjes aan voldoende wedstrijden deelnemen, en dit in een club met een familiaal karakter. Intussen kan reeds worden ingeschreven voor onze Jong KASVO-sportkampen tijdens de paas- en zomervakantie. Dit zijn ideale gelegenheden om (verder) kennis te maken met onze club en alle takken van de atletiek. Snel zijn is de boodschap, onze sportkampen kunnen altijd op veel interesse rekenen!

Ook onze oudere atleten zijn momenteel erg actief. Zo waren er overwinningen op onze eigen Veldloop Stad Oudenaarde – Memorial Valentien De Smet en meerdere andere veldlopen, haalden we 2 medailles op de nationale veldloopkampioenschappen en 13 medailles op het provinciaal kampioenschap indoor. Het doet ook plezier vast te stellen dat onze eigen atleten en in het bijzonder de jongeren, sterk vertegenwoordigd waren op de veldloop in Oudenaarde. Zo zal Valentien nooit worden vergeten, en wordt de basis gelegd voor mooie prestaties later dit jaar.

De wedstrijdplanning voor de zomer krijgt overigens meer en meer vorm. Zo staat het intussen vast dat KASVO een manche van de Interregio Jeugdcup organiseert op zaterdag 29 juni. Op zondag 7 juli krijgen we dan de klassieke Rosine Wallezmeeting, gevolgd door een avondmeeting op dinsdag 30 juli en de Memorial Rachel Hanssens op zondag 25 augustus.

Het blijft echter belangrijk dat we voldoende als groep aan wedstrijden deelnemen en de planning van de trainers zo goed mogelijk respecteren, eerder dan individueel te beslissen waar we zullen starten. Deze laatste houding leidt er immers toe dat andere clubs ook niet als groep naar Oudenaarde afzakken, en dit zou toch moeten worden vermeden. Collectieve deelname maakt het werk van de trainers overigens makkelijker, niet alleen wat betreft begeleiding ter plaatse maar ook qua voorbereiding op de wedstrijden.

Op vrijdag 26 januari zal de Stad Oudenaarde opnieuw haar sportprijzen uitreiken tijdens het Sportreferendum 2023. We hebben opnieuw nominaties in meerdere categorieën. Wie deze feestelijkheden graag bijwoont: afspraak in sporthal Rodelos om 20u!

Pieter Demetter, voorzitter

LEES VERDER