De Rode Loper – editie 380

Beste atletiekvrienden,

Nu de coronakwelduivel niet langer roet in het eten gooit, kan KASVO opnieuw een normaal zomerseizoen voorbereiden. Traditiegetrouw vinden we de interclubs vooraan op de kalender. Onze dames, die in de Ere-afdeling van de KBAB uitkomen, dienen hun wedstrijd af te werken in het verre Dampicourt (7 mei). Voor deze verplaatsing wordt een bus voorzien; we hopen deze niet alleen met atleten en trainers, maar ook met supporters te kunnen vullen!

In eigen stadion zullen dit jaar 4 wedstrijden plaatsvinden: een Interregio Jeugdcup op zaterdag 25 juni, de Rosine Wallez Meeting op vrijdag 8 juli, onze Vakantiemeeting met daarin het PK steeple op dinsdag 9 augustus en de Memorial Rachel Hanssens met het PK 10.000m op zondag 28 augustus. De nieuwe richtlijnen rond de organisaties van wedstrijden maken een groter aantal medewerkers noodzakelijk. Wie wenst te helpen, kan zich nu reeds melden bij het bestuur.

We voorzien opnieuw een Start to Run-sessie voor mensen die op een gezonde en verantwoorde manier willen opbouwen van 0 naar 5 km. Deze vangt aan op woensdag 20 april en wordt zeer laagdrempelig gehouden om iedereen de kans te geven deel te nemen. Alle informatie omtrent deze sessie kan worden gevonden op onze website. Onze recreantenafdeling is blij ook een nieuw G-sportertje te mogen verwelkomen. Sportbeoefening op maat voor iedereen: het is en blijft een prioriteit voor onze club…

Intussen wordt de aanleg van een nieuwe atletiekpiste aan de Rode Los volop voorbereid. Delegaties van stadsbestuur, sportdienst en KASVO bezoeken samen andere pistes om de goede en minder goede aspecten ervan in kaart te brengen. De voorbije weken waren we te gast in Vilvoorde en Deinze, later deze maand volgt een
bezoek in Overijse. Telkens worden we te woord gestaan door mensen die jarenlange ervaring hebben met het terrein ter plaatse – ideale bronnen voor inspiratie en voor aanpassing van de alsmaar concreter wordende plannen.

Ook volgende maand hebben we een afspraak met het stadsbestuur: op zaterdag 9 april om 16u zullen onze kampioenen in het stadhuis worden gehuldigd. Door een stage in Cyprus zullen er enkele afwezigen zijn, maar een datum vinden die voor alle betrokkenen past is onmogelijk – een probleem dat zich niet stelt voor clubs met slechts 1 of een paar kampioenen..

Veel leesplezier!

De nieuwe editie van het clubblad De Rode Loper is beschikbaar onder het menu ‘MEDIA’.