De Rode Loper – editie 381

Beste atletiekvrienden,

Zoals gewoonlijk waren de wedstrijden in het kader van de Beker van Vlaanderen de eerste grote afspraken van het seizoen, en we waren er klaar voor. Geen finaleplaats voor onze pupillen en miniemen, maar onze kadetten en scholieren wisten zich probleemloos te handhaven in de hoogste afdeling. Ook geen moeilijkheden voor onze masters, die zich soms lieten zien in disciplines waaraan ze nog nooit eerder deelnamen – een houding die hen een volledig team en een probleemloze namiddag opleverde. Ons damesteam alle categorieën stond voor een verre verplaatsing naar Dampicourt waar het vijfde eindigde in de Ere-afdeling van de KBAB. De heren werden kampioen in landelijke 1 – schitterende prestaties als gevolg van jarenlang werk in alle geledingen van de club. Proficiat aan alle atleten en trainers!

Volgend jaar wordt de interclubcompetitie voor de alle categorieën-teams hervormd en zullen dames en heren in eenzelfde competitie uitkomen (zoals nu reeds het geval is bij de kadetten en de scholieren, en de masters). Door de puike resultaten dit jaar heeft KASVO zich daarbij geplaatst voor de First League van de KBAB/LBFA. Over enkele jaren uitkomen in de Superleague met slechts 8 teams: mits voldoende aandacht voor alle disciplines zou dit mogelijk moeten zijn.

KASVO zal dit jaar opnieuw vertegenwoordigd zijn op het hoogste internationale niveau. Marie Bilo wist zich via een geweldige 1.500m in Oordegem te plaatsen voor het wereldkampioenschap junioren dat begin augustus in Colombia plaatsvindt. Een enorme opsteker voor Marie na een lange periode van blessures. Wie over talent beschikt, rustig blijft verder werken, erin gelooft, kan relativeren en niet naast zijn schoenen gaat lopen komt terug…

We herhalen nog eens dat men voortaan enkel kan deelnemen aan officiële wedstrijden na voorinschrijving via www.atletiek.nu. Dit geldt ook voor KASVO-atleten die in Oudenaarde willen deelnemen; ter plaatse inschrijven wordt door de Vlaamse Atletiekliga gewoonweg niet langer toegestaan, dus uitzonderingen kunnen niet worden gemaakt.

Onze intussen traditionele Rosine Wallezmeeting wordt op vrijdag 8 juli georganiseerd, wat ook onze studenten zou moeten toelaten deel te nemen. Voor de podia in de wedstrijden voor junioren-senioren worden geldprijzen voorzien en er zijn bonussen voor 400m-lopers die een snelle tijd neerzetten. Het zou ons plezieren enkele prijzen en bonussen aan ASVO-atleten te mogen overhandigen.

Tijdens de al even klassieke vakantiemeeting van dinsdag 9 augustus vindt het provinciaal kampioenschap steeple plaats, en de het PK 10.000m wordt gelopen tijdens de Memorial Rachel Hanssens van zo 28 augustus.

Veel leesplezier!

De nieuwe editie van het clubblad De Rode Loper is beschikbaar onder het menu ‘MEDIA’.