Eindejaarsmeeting

GENT | 23/12/2023 (FOTO’S 1 / FOTO’S 2)

Tijdens de eerste zaterdag van de kerstvakantie trokken 32 pupillen en miniemen naar Gent voor de eerste begeleide indoorwedstrijd van het seizoen. Voor de eerstejaars pupillen was dit meteen een eerste kennismaking met de Topsporthal.

De pupillen meisjes trokken de voormiddag op gang met 60m horden. Bente dook voor het eerst onder de 12 seconden en verbeterde hiermee het clubrecord. Axelle haastte zich na de horden direct naar de verspringbak. Haar laatste sprong van 2.29m was de beste. Wellicht zit er hier nog wat meer in in een komende wedstrijd. Op de vlakke 60m vloog Maud naar 9.76s . Ze verbeterde hiermee haar PR. Ook onze eerstejaars liepen een PR, aangezien ze nooit eerder deze afstand liepen. Vonne bleef maar net onder de 11 seconden, terwijl Juliette er net boven bleef. In het laatste nummer, de 1000m, zagen we onze tweedejaars aan het werk. Maya had, na haar PR op de 60m, nog een versnelling klaar op het einde. Ze haalde nog enkele meisjes in en werd knap 5e in haar reeks. Proficiat met deze knappe prestaties meisjes!

De pupillen jongens startten net zoals de meisjes met de 60m horden. Cedric volgde ‘bijna’ het voorbeeld van Bente. Hij nam een grote hap uit zijn PR en bleef slechts 6 honderdsten boven het clubrecord. Kobe en Enéas namen voor het eerste deel aan de horden en liepen in dezelfde reeks. Kobe won deze in een mooie 12.27s en Enéas kwam iets later aan na 13.42s. Bij het kogelstoten namen Lou  en Nathan voor het eerst deel. Een afstand van 5.51m en 5.20m is prima voor een eerste wedstrijd. Ook Finn mag tevreden terug blikken. Hij verbeterde zijn PR tot 4.44m nadat hij eerder al een goede 60m horden liep. Even later zagen we onze eerstejaars aan het werk in de verspringbak. Flor vloog 2.66m ver. Floris sprong heel constant en liet 2.59m als beste afstand optekenen. Op de 60m werden er ook mooie prestaties genoteerd. Kamiel won zijn reeks in een mooie 9.89s. Hij klokte hiermee exact dezelfde tijd als Polle die zijn PR bijna een seconde aanscherpte. Bij het slotnummer, de 1000m, liepen onze KASVO-jongens verspreid over 5 reeksen. Jolan, Kobe en Daan liepen in dezelfde reeks en maakten er een spannende wedstrijd van. Jolan liep 2 seconden sneller dan ooit en finishte als 3e, 5 tellen voor Kobe. Daan liep een dijk van een wedstrijd en verbeterde zijn PR met wel 13 seconden tot 3:51,73m. Proficiat met deze goede wedstrijden jongens!

De miniemen meisjes konden kiezen uit 4 nummers. Sienna startte als enige op de 60m horden en liep meteen naar een PR van 13.35s. Op het hoogspringen zagen we niemand van KASVO. Misschien heeft de aanvangshoogte (1.15m) hier iets mee te maken? Op de 60m was Winne de snelste in een tijd van 9.32s (PR). Jitse zorgde voor het record van de dag door haar tijd met meer dan 1.5s aan te scherpen. Het kogelstoten leverde even later veel deelnemers, maar geen nieuwe records op. Pechvogel van de dag was Noor, die toch besloot deel te nemen, ondanks pijn aan de schouder. Een record zat er dus vooraf niet in, maar misschien is dit wel mogelijk in een volgende wedstrijd. Op de 1000m liepen onze meisjes in verschillende reeksen. Marith had haar typische versnelling bewaard voor de laatste ronde. Ze haalde zo nog heel wat meisjes in en werd knap 5e. Audrey begon voorzichtig en versnelde gedurende de wedstrijd. Dit leverde haar een nieuw PR op.  Alice deed gedurende de hele wedstrijd haasje over met een meisje van VITA. Ze knokte zich in de laatste rechte lijn voorbij deze atlete en scherpte haar PR aan tot 4:17.23. Proficiat met deze resultaten meisjes!

De miniemen jongens startten met kogelstoten. Ruben zorgde voor het eerste PR bij de miniemen. Zijn kogel van 3kg landde 6.81m ver. Lars rondde zelfs vlot de 7m lijn en bleef niet zo ver onder zijn PR. Op de 60m horden was Nathan met 11.32s de snelste. Jaro liep naar een nieuw PR van 12,79s. Op de vlakke 60m liep Lars voor het eerst onder de 9 seconden en ook Mathis slaagde erin om zijn PR aan te scherpen tot 9.07s. Bij het verspringen stonden er 2 atleten aan de start. Records aanscherpen lukte vandaag niet. Misschien lukt dit wel een keer in een andere wedstrijd. Op het afsluitende nummer, de 1000m startten Cas en Méraud in dezelfde reeks. Na zijn recordverbetering op de 60m, eindigde Cas knap 7e. Méraud finishte even later als 11e . In de volgende reeks zette Ruben zich op kop. Op het einde moest hij knokken en liepen 2 atleten hem voorbij, maar hij noteerde knap een nieuw PR. Proficiat met deze goede resultaten jongens!

Zoals je kan lezen werden er heel wat knappe prestaties genoteerd. Niet alle PR’s worden vermeld omdat het verslag dan te lang zou worden. Wie heel nieuwsgierig is naar alle prestaties, kan deze nalezen op https://www.atletiek.nu/