Flandrien Run in Melden

Vandaag ging in Melden de eerste Flandrien Run (opvolger van de Vlaamse Ardennenloop) van start. Een half uur voor de start werden we nog getrakteerd op een fikse regenbui met hagel, maar tegen de start was het gelukkig opgehouden. Kort na de Oude Kwaremont kregen we opnieuw een bui met hagelstenen over ons, maar gelukkig maar van zeer korte duur en in de loop van de wedstrijd kregen we datzelfde scenario nog een tweede keer voorgeschoteld.

Een goede kilometer na de start kregen we al de Koppenberg voorgeschoteld om dan na negen kilometer de Oude Kwaremont te overwinnen. Via de kasseien moesten we die niet tot helemaal boven maar sloegen links een onverharde weg in. En die bracht ons dan wel tot helemaal boven. En vanaf dan was het gedaan met het vlak parcours en ging het steeds op en af over verharde wegen maar ook veel onverhard en modderig waar je niet anders kon dan voorzichtig te stappen. Als laatste officiële helling kregen we de Paterberg die de deelnemers aan de 10 Miles als tweede helling aandeden maar eens boven opnieuw een eigen parcours volgden. Een paar kilometers voor de finish gingen we tenslotte doorheen het bos (tussen Hospitaalweg en Koppenbergstraat) nog maar eens de Koppenberg naar omhoog en via het bos (tussen Kopenberg en Onderbos) ook terug naar beneden om via de Onderbosstraat en een stuk onverhard aan te komen op de weide van de St.-Jacobshoeve.

Op de 10 Miles ontpopte Peter zich als gangmaker van Sylvie en als echte gentlemen liet hij haar ook als eerste over de streep komen.

Gorik en ik startten samen en bleven ook samen tot voorbij de Koppenberg maar op het vlakke stuk naar de Oude Kwaremont nam hij langzaam maar zeker een paar honderd meter voorsprong. Het verschil bleef miniem en na beklimming van de Paterberg was ik zelfs genaderd tot vijftig meter. Maar in de dalende stukken was hij te sterk voor mij en liep gestaag verder uit om uiteindelijk een dikke twee minuten voor mij te finishen. Vorig jaar eindigde ik in de Vlaamse Ardennloop nog een kleine twee minuten voor hem maar denk dat de tijd dat ik hem nog kan kloppen definitief voorbij is want ook in de “Vijfkerkenloop” van vorige week was hij beter. Dirk is blijkbaar goed hersteld van zijn kwetsuur waardoor hij forfait moest geven voor Zwalm maar net als vorige week in Elsegem zette hij opnieuw een mooie prestatie neer.

UITSLAG