Fondlopers goed op dreef!

Binnen 2 weken starten de meeste spurters aan hun winterseizoen, maar onze fondlopers zijn al anderhalve maand bezig. En hoe!

De snelle tijden op de marathons van Eindhoven en Valencia, de podiumplaats van Greet op het BK veldlopen bij de masters en de deelname van Marie Bilo aan het EK veldlopen in Brussel werden eerder al toegelicht. Hieronder een korte bloemlezing van enkele andere mooie prestaties.

Op 22 oktober doken Vince, Ruben en Dieter het veld in voor de CrossCup relays in Berlare. Ze nestelden zich met een 63e plaats op 98 deelnemers netjes in de middenmoot. Zeker voor nieuwkomer Vince een hele mooie binnenkomer!

Op 1 november werd in Berlare de Donkloop gehouden. Simon Rogge wist er, in voorbereiding op de marathon, een knappe tweede plaats te behalen op de 10 mijl.

Op 5 november stond de eerste echte veldloop op de agenda, de jongerencross in Waregem. En onze uitgebreide KASVO brigade kwam met niet minder dan 4 medailles naar huis bij de “grote mensen”. Arne Segers en Lars Meuleman behaalden respectievelijk de 2e en 3e plaats bij de junioren heren, Flore De Schepper deed met een 2e plaats bij de junioren dames niet onder. Bij de senioren dames wist Ine Laridon met een 3e plaats vooral zichzelf te verbazen! Top 10 plaatsen waren er nog voor Michael De Raedt (senioren), Senne Ketsman (scholieren), Matisse Demeulemeester en Marcel Verhaeghe (cadetten), Astrid Meuleman (scholieren) en Mélusine Lachaert (cadetten).

Een week later was het opnieuw de beurt aan de jongens van de marathonvoorbereiding. Zij trokken naar Zonnebeke voor de Poppies Run. Over een halve marathon pakte Simon opnieuw een podiumplek. Hij eindigde als 3e in 1u13.45.

Het BK veldlopen werd uitzonderlijk heel vroeg op het seizoen gehouden. Op 19 november doken alle Belgische veldooptoppers in Hulshout het veld in. Michael haalde er een hele knappe 24e plaats op de korte cross. Ook Flore (17e bij de junioren dames) en Arne (45e bij de junioren heren) bevestigden er hun goede vorm.

Een week later was in Deinze alweer de volgende veldloop geprogrammeerd. Dé prestatie van de dag kwam ongetwijfeld van Michael De Raedt, die met een 3e plaats op de lange cross bij de senioren zijn stijgende vormcurve nog maar eens in de verf zette. In de tweede helft van de wedstrijd rukte hij knap op van de 5e naar de 3e plek. Ook het vermelden waard: nieuwkomer Allen De Bel pakte bij de masters 40+ meteen de 4e plek! En bij de scholieren vrouwen toonde Elodie Van Rillaer dat ook zij een sterke cross in de benen heeft, ze werd 5e.

En ten slotte was er onze eigen veldloop, op zondag 3 december. Al het goede van de voorbije weken werd bevestigd. Bij de dames pakte Mélusine bij de cadetten meteen de eerste top 10 plaats. Bij de scholieren meisjes behaalde Florence de eerste podiumplek bij de categorieën vanaf cadet. Samen met clubgenote Elodie liep ze een hele sterke wedstrijd. Florence wist Elodie net voor te blijven, waardoor ze 3e en 4e eindigden. Bij de junioren liep Flore dan weer outstanding naar de overwinning. Greet Verdonckt kwam voor het eerst na de marathon terug in actie en werd meteen 3e bij de masters dames! Ine boekte met een 5e plek opnieuw een mooi resultaat.

Bij de cadetten jongens zorgde Matisse Demeulemeester met een 3e plaats voor een hele mooie podiumplek, Marcel Verhaeghe finishte als 8e ook nog in de top 10. Senne knalde bij de scholieren naar een 4e plaats, het lukte net niet om op het podium te komen. Arne kaapte met de 5e plek weer een mooie notering weg bij de junioren. Op de korte cross pakte Michael opnieuw heel sterk uit. Hij nam de wedstrijd in handen en moest finaal slechts 1 tegenstander laten voorgaan. In diezelfde wedstrijd werd Lars heel mooi 5e.

Verslag: Simon Rogge