Tweemaal goud voor KASVO op het Belgisch Kampioenschap Cad/Sch & aflossingen voor Junioren

LEBBEKE | 10-11/09/2022

DAG 1

Dag 1 van het Belgisch Kampioenschap cadetten & scholieren ging gebukt onder wind, regen en onweer. Onze atleten wisten 2 top 8 plaatsen te behalen. En ja, daar was een Belgische titel bij.

Camille De Clercq wist deze felbegeerde gouden plak te bemachtigen. Ze had het meeste controle over haar speer in de winderige omstandigheden en wierp een sterke reeks. Ze won met een worp van 34m40. Margaux Bastil kon niet starten op haar geliefde 400m horden daar ze morgen op eindejaars reis vertrekt met de school. Ze koos daarom voor de korte horden en bereikte als 6de de finale. Deze plek wist ze ook in de finale te behalen in 14″81. Zus Julie Bastil startte deze ochtend in de regen en wind behoudend op de 300m horden maar kwam sterk terug op het einde in 50″59. Nina De Temmerman was blij dat ze de kans kreeg om nog een wedstrijd te betwisten, ze liep rond haar PR de 400m horden in 1’16”. Mateo Bogaert en Jorre Hanssens moesten naast de stevige wind ook opboksen tegen een sterke Waalse delegatie. Beide zijn geen krachtlopers en dus hadden ze wat meer last van de wind dan de al wat krachtigere LBFA lopers. Mateo kwam tot 52″87 en Jorre tot 54″16. Flore De Schepper liep naar 5’08″62 op de 1500m. Cato Chiers (27″21) en Mirte Puissant (27″73) kwamen in actie op de 200m en deden dit gezien de moeilijke omstandigheden goed. Hopelijk hebben ze morgen wat beter weer op de 100m.

Helaas geen BK voor Sara Willaert. Zij kwetste zich deze week jammer genoeg tijdens de LO-les op school. Op dag 2 van dit BK cadetten & scholieren zien we ook de junioren aan het werk voor hun BK aflossingen.

DAG 2

Dag 2 van het Belgisch Kampioenschap cadetten & scholieren en ook de dag van het Belgisch Kampioenschap aflossingen bij de junioren. Treasure Itotoh kwam vanochtend al vroeg aan de start van de 100m horden. Hij liep een sterke wedstrijd maar kwam zwaar in aanraking met de 9de horde, dat bracht hem wat uit balans en zo kwam hij weer uit rond zijn PR. Dat er meer zit aan te komen is duidelijk maar dat zal voor volgend seizoen zijn. Mirte Puissant (13″34) en Cato Chiers (13″20) liepen beiden een goede 100m, deze keer in de zon wat een verschil met gisteren. Een sterke wedstrijd zagen we ook van Senne Ketsman, hij verpulverde weer zijn PR en werd 4de op dit BK op de 800m in 2’03″60. Bij de scholieren was Lars Meuleman eerder deze week wat ziekjes en kon hij zijn kansen niet 100% verdedigen, hij kwam tot 2’04″34. Op naar een goede winter. Arne Segers liep de moeilijkste wedstrijd van zijn leven daar ze alle 20 atleten op de 1500m samen lieten starten. Het was een constant gevecht in een tactische wedstrijd. Toen de wedstrijd openbrak zat Arne vast. Hij probeerde nog maar moest tevreden zijn met 4’21″97. En dan was het tijd voor de 4x 400 junioren heren: Hervé De Cremer startte sterk en gaf de stok door aan een ontketende Jaron De Vriese die al snel een kloof had van 50m. Elias Bultot bouwde deze voorsprong verder uit en dus kreeg Killian Mersseman het stokje door met zo’n 80m voorsprong. Hij maakte het af in 3’18″08 wat een nieuw provinciaal record is en de 3de tijd allertijden in België!
En dit zonder tegenstand, sterk !

Voor de cadetten en scholieren valt hiermee het doek over dit zomerseizoen. Een beetje rust zal hen deugd doen.

Voor de junioren en beloften staat hun BK nog op het programma op zondag 18 september.

UITSLAG DAG 1 & 2

Verslag: Ilse Van Nerom