Grote zwart-rood delegatie in Deinze!

DEINZE | 26/11/2023FOTO’S

Afgelopen zondag stonden er 76 Jong KASVO-atleten aan de start in de Brielmeersen. Ondanks de vele regen de laatste weken lag het parcours er goed beloopbaar bij. Enkel op het einde van de ronde was er een grote modderplas, waardoor alle gewenste aspecten aanwezig waren.

De kangoeroes liepen 510m. Eerst moesten ze achter de voorlopers blijven, tot deze na 350m aan de kant gingen. Vanaf dan mochten de atleten zo snel mogelijk doorlopen naar de finish. Als volleerde crossers liepen Sarina, Oona, Yenna en Ebba zo snel als ze konden. Even later zagen we ook Cyril, Maxim en Arend het beste van zichzelf geven. Moe en met hier en daar een spat modder kwamen ze over de finish.

De benjamins liepen een iets grotere lus van 720m. Sinds dit seizoen zijn er niet langer voorlopers bij de benjamins. De atleten moeten dus, net zoals de pupillen en miniemen, zelf proberen in te schatten hoe snel ze moeten starten, hoe lang een ronde is, of ze iemand kunnen inhalen … Bij de meisjes zagen we eerstejaars Giselle, Leonie, Kaat, Fien en Alice aan het werk. Even later liepen tweedejaars Emily, Margot, Lisette, Elise, Yenna en Lonneke. Sommigen startten snel en moesten op het einde wat vertragen, terwijl anderen nog een heuse eindsprint in huis hadden. Onze benjamins jongens hadden de start van de meisjes gezien en besloten om ook een vliegende start te nemen. Eerstejaars Emiel, Oscar, Nickolai, Fausto, Victor R, Rafael en Viktor VdP zetten hun beste beentje voor en ook tweedejaars Finn, Jasper, Lander, Nio, Dylano, Florian en Roan liepen een prima wedstrijd. Zowel bij de jongens als bij de meisjes eindigden er verschillende KASVO-atleten in de top 10. Maar net zoals bij de kangoeroes wordt er geen officiële uitslag opgemaakt. Exacte resultaten verschijnen daarom nooit op de website of in een verslag.

Onze pupillen liepen 2 rondes, goed voor een wedstrijd van 1010m. Eerstejaars Estelle en Esmée liepen eerst in elkaars buurt, maar na de tweede ronde nam Estelle (30) afstand van Esmée (38). Ook Louise en Marit waren aan elkaar gewaagd en finishten niet ver van elkaar (47 en 53). Bij de tweedejaars eindigde Maud knap op plaats 10 en liep Bente naar plaats 25. Marie-Julie eindigde haar eerste cross netjes als 34ste. Evita (49) verloor Lore (47) nooit uit het oog en beet door op het einde, ook al was het heel lastig. Het was mooi om te zien hoe onze meisjes voor elkaar supporterden en elkaar opwachtten na de finish om tegen iedereen te zeggen “goed gedaan”.

Onze pupillen jongens hadden de start en finish van de meisjes gezien en wilden ook graag voor een top 10-plaats gaan. Bij de eerstejaars kwam Flor als eerste KASVO-atleet binnen op een mooie 8ste plaats. Lou en Daan liepen de hele wedstrijd samen en finishten bijna zij aan zij als 21ste en 22ste.  Kian (42) wou eerst bij Lowie (50) blijven, maar stak een tandje bij en haalde zo bijna Mattis (38) nog in. De tweedejaars maakten er een heel spannende wedstrijd van. Kas liep de ganse wedstrijd op kop met een atleet van Gent. Het werd een sprint tot de finish, waarin Kas nipt verloor. Wout eindigde even later na een zotte inhaalrace als 3de en Cedric vervolledigde de top 5. Billy liep naar een mooie 20ste plaats. August, Jolan en Polle bleven de ganse wedstrijd in elkaars buurt en eindigden niet ver van elkaar op plaatsen 23, 25 en 26. Kamiel liep een goede eerste wedstrijd en finishte als 34ste, terwijl Kobe (39) nog net een plaatsje in de top 40 wist veilig te stellen.

Podium PUP2 M: Kas (2e) & Wout (3e)

Hierna was het de beurt aan de miniemen. Zij mochten 1530m lopen en trotseerden bijgevolg 3 keer de modderpoel. Bij de eerstejaars liep Ilke een mooie en constante wedstrijd. Ze eindigde netjes in de top 25. Mare, Marit en Nienke bleven in elkaars buurt en finishten op plaatsen 40, 42 en 44. Ilhem eindigde even later als 48ste. Nimué (50) bleef de hele wedstrijd in Ilhem’s buurt en plaatste op het eind nog een reuze versnelling. Jammer genoeg lukte het net niet om de atleet voor haar in te halen. Bij de tweedejaars bleven onze meisjes heel de tijd in elkaars buurt lopen. Ona liep van begin tot einde als eerste KASVO-atlete en eindigde op plaats 28. Audrey kon op het einde nog versnellen en vervolledigde mooi de top 30. Franne (33) volgde 8 tellen later en bleef zo Sienna (36) voor.

Méraud was de enige eerstejaars bij de jongens en verdedigde onze club met verve. Hij liep de ganse wedstrijd voorin en eindigde knap als 3de. Bij de tweedejaars leek het er lang op dat Cas het podium ging halen, maar in de derde ronde werd hij ingehaald. Een knappe 4de plaats was zijn resultaat. Gijs (11) en Mathis (17) eindigden prima in de top 20, terwijl Ruben (22) hier maar net buiten viel. Lars (30) liep ook een goede wedstrijd en hield heel wat atleten net achter zich. Wat later volgde er een waar KASVO-peloton. Rune, Leandro, Jaro en Thor bleven de hele wedstrijd in elkaars buurt en finishten op enkele seconden van elkaar op plaats 47, 48, 49 en 50.

Podium MIN1 M: Méraud (3e)

Proficiat iedereen voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Jullie hebben allemaal goed gelopen! We kijken er al naar uit om een massa atleten te verwelkomen op onze eigen cross. Tot dan!

Verslag: Hedwig Van Schaeren