Hoe gaat het bij…. de KASVO-joggers?

Woensdagavond, bijna half zes. De joggers verzamelen aan het atletiekstadion in Oudenaarde. Train(st)er Gorik of Carine, die voor ons maandelijks een trainingsschema opstellen (waarvoor dank!), vertellen ons nog eens in detail wat er vandaag precies op het programma staat. Interval? Een trainingmet tempoversnellingen, piramideloop of een lange duurloop? Gewapend met fluohesjes, lampjes, drinkbussen en hartslagmeters vertrekken we langs de Schelde richting Zingem, naar Eine of Ename. Soms eens via Bevere tot in het pittoreske Moregem. Via het jaagpad naar ‘den Donk’.

Op vrijdagavond krijgen we ongeveer hetzelfde scenario maar dan staat er vaak een helling op het menu: Kattenberg, Boembeke, Volkegemberg of Wolvenberg. Geen helling die we nog niet beklommen, waarna we uiteindelijk steeds terugkeren naar ons vertrekpunt, de atletiekpiste.

Op zondag gaan we af en toe op ‘verplaatsing’ voor een duurloop in Zwalm, op ‘hoogtestage’ in het Muziekbos of de Kluisbos. Vooral geen saaie trainingen bij de KASVO-joggers! Persoonlijk hebben we allemaal ons doelen: een PR op de 5 of 10 km, een betere tijd op de halve marathon of marathon, een eerste trailrun, of voor sommigen: gewoon een goeie conditie onderhouden. Hoe dan ook, plezier en ontspanning vinden we allemaal minstens even belangrijk. Ons motto is dan ook: ‘Samen uit is samen thuis’. Na het nodige stretchwerk volgen er nog uitgebreide besprekingen met ieder zijn favoriete drankje in de kantine of op locatie.

Wil je ons graag vergezellen, maar durf je nog niet goed of heb je nog niet genoeg kilometers in de benen? Meer informatie vind je op de website van KASVO. Eveneens wordt 2 maal per jaar een start to run georganiseerd (van 0 tot 5 km en van 5 tot 10 km).

Om af te ronden: “Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven”

Sarah Peyskens