Interregio KAA Gent

GENT | 29/08/2021

Zoals beloofd – en jammer genoeg wat later dan gehoopt – kan je in dit artikeltje het wedstrijdverslag lezen van de afgelopen Interregio, die vorige zondag georganiseerd werd door KAA Gent. Zoals steeds kwamen in de voormiddag de kangoeroes en benjamins in actie, terwijl de pupillen en miniemen in de namiddag aan hun trekken kwamen. Met een totaal van 15 Oudenaardse atleten (4 benjamins, 8 pupillen en 3 miniemen) waren we goed vertegenwoordigd, maar volgend jaar kan dit zeker nog beter!

’s Voormiddags was het dus tijd aan onze jongste jeugdatleten om zich in te spannen. Als enige meisje kon benjamin Laurence Frederick zeker ook haar mannetje staan, mede door haar familie die enthousiast stond te supporteren. Ze zat ook niet alleen in de groep, want Stan Decock voltooide al zijn proeven samen met haar en nog een groot dozijn andere atleetjes. Mooi verdeeld zaten ondertussen onze twee andere benjamin jongens, Kobe Espeel en Arthur Vandormael, in de andere meerkampgroep waar ook zij het beste van zichzelf gaven. De foto’s van de afsluitende 600m onderaan dit wedstrijdverslag en de lachende gezichtjes die ik zag na het krijgen van een aandenken toonde aan dat het weer een mooie, sportieve voormiddag was voor alle deelnemers!

Niet veel later traden de oudere jeugdatleten al aan om hun nummers af te werken. Laat ons beginnen met de enige miniemen jongen uit onze rangen op deze Interregio-manche: Thibo Kesteleyn. Zo nam hij dapper aan alle 4 de nummers deel die namiddag, terwijl hij de dag ervoor ook al aflossingen liep (net als nog heel wat Oudenaardse atleten op deze Interregio) en ’s voormiddags een polsstoktraining zou gedaan hebben. Heel veel vermoeidheid was er echter niet te merken. Zo snelde hij naar een 11″90 op de 80m en een 24″67 op de 150m horden. Daarnaast stootte hij de kogel net geen 6m en sprong hij ook net geen 4m ver. Mooie resultaten!

Mooie resultaten zagen we ook bij onze 2 miniemen meisjes. Waar Camille De Clercq nog als enige Oudenaardse naar het CR moest snellen op de 150m horden in 21″53, werd ze voor de volgende 3 nummers vergezeld door Helena Opsomer. Camille bleef op haar elan verdergaan en belandde uiteindelijk voor elk nummer op het podium. Zo won ze het kogelstoten met een worp van 11m49, werd ze – net als bij de 150m horden – tweede op de 80m in een tijd van 10″87 en eindigde ze derde bij het hoogspringen met een sprong over 1m38. Voor Helena was het ook een meer dan geslaagde namiddag, aangezien ze maar liefst twee persoonlijke records brak. Zo finishte ze op de 80m al na 12″58 en stootte ze de kogel 4m73 ver, wat een verbetering van 1m43 (!) betekende. Daarnaast lukte er jammer genoeg geen enkele sprong op een hoogte van 1m10, maar dat kon het plezier niet drukken had ik de indruk – en terecht!

Vervolgens moeten we het ook eens over onze andere podiumvrouwen hebben: Eline Callebaut en Floor Cosyns. Zo kaapte Eline een tweede plaats weg met een discusworp van 14m53, terwijl Floor zelfs tweemaal mocht juichen; ze won immers zowel de 80m in een prachttijd van 9″82 als de 1000m in 3’47″87, na een bloedstollende eindsprint! Mijn stem heeft nog anderhalve dag moeten bekomen. Die 80m verliep echter niet zonder problemen voor onze twee andere pupillen dames… Zo draaide Celestien Kesteleyn even weg net voor de start, maar werd ze toch knap vierde in een tijd onder de 10 seconden (9″97). Daarnaast liep Sienna Vandendriessche zichzelf nog in de top10, hoewel ze onderweg haar voet omsloeg en daardoor jammer genoeg forfait moest geven voor de andere nummers. Hopelijk is het nu al veel beter! Over elk nummer werd al iets gezegd van de pupillen meisjes in dit artikel, behalve het verspringen. Hier sprong Eline amper 2cm onder haar persoonlijk record, kwam Floor bij elke sprong iets verder en draaide Celestien deze keer gelukkig niet weg. Onze meisjes leken zich heel erg te amuseren en als je onderstaande groepsfoto ziet, dan kan je dat alleen maar beamen!

Tot slot nog even over onze 4 pupillen jongens. Ondanks Artuur Pauwels‘ mama ons eerder die dag al liet weten dat hij er jammerlijk niet bij zou kunnen zijn, drukte dat niet de pret en gaven de andere Oudenaardse atleten alles wat ze in de kan hadden. De namiddag begon voor hen in de zandbak, waar Lukas De Pauw met een sprong van 3m56 heel goed begonnen was aan zijn eerste wedstrijd ooit. Onze andere ijzers in het vuur konden net niet de kaap van 3m ronden; vroeg of laat zal dat wel eens gebeuren! Vervolgens op de 60m liet Ruben De Stoppeleire al zijn clubgenoten achter zich, maar kon hij spijtig genoeg wel net niet zijn PR verbeteren ondanks een mooie 10″15. Het discuswerpen sloeg hij vervolgens over, maar de drie andere ASVO’ers betraden wel dapper de ring. Terwijl Lukas het projectiel net iets verder wierp dan 13m, was het onnoemelijk spannend tussen de 2 andere Oudenaardse atleten: Rune Haeck en Jarne Casier. Maar 30cm verschilde hun beste worp, in het voordeel van Rune. Tot slot passeerde de afsluitende 1000m nog de revue, waar onze jongens gezapig aan begonnen en er resoluut voor kozen om allemaal samen te blijven tot de laatste ronde. Toen zagen we de eerste scheurtjes verschijnen en liep uiteindelijk Ruben als enige van ons nog net onder de 4 minuten, terwijl Jarne na aankomst een bezoekje aan de EHBO nodig had voor zijn omgeslagen voet. Ook jij veel beterschap! Kortom, alle aspecten waarom we van deze prachtige sport houden (vrienden, plezier, prestaties …) waren die dag aanwezig en bijgevolg kunnen we super tevreden terugkijken naar deze mooie zondag!

Foto’s: Yelena Vandermeulen


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *