Interregio KRC Gent

GENTBRUGGE | 21/08/2021

Vooraleer we volgend weekend voor zowel het PK Aflossingen (zaterdag) als de Interregio (zondag) afzakken naar KAA Gent, tekenden er afgelopen zaterdag in totaal 12 Oudenaardse atleten present op de Interregio georganiseerd door KRC Gent. 4 benjamin jongens beten ’s voormiddags de spits af. In totaal waren er maar 11 benjamin jongens ingeschreven voor deze wedstrijd, dus onze toppers maakten een groot deel van het deelnemersveld uit. Waar Nathan Dewaele van onze delegatie de snelste was over 40m, kwam Leon Dossche niet veel later over de streep. Het vortexwerpen vervolgens bleek het meest een kolfje naar de hand te zijn van Remi Carlier en in het hoogspringen wipte Kobe Espeel net zoals twee andere ASVO’ers over net geen meter. Goed gedaan, jongens!

’s Namiddags was het vervolgens naar goede gewoonten aan de iets oudere jeugdatleten. Met 6 pupillen en 2 miniemen waren we de derde grootste club op deze meeting! Laat ons beginnen met de Oudenaardse dames en meer bepaald met de 2 miniemen meisjes: Elodie Van Rillaer en Louise Van der Cruyssen. Waar beide dames de zandbak in vlogen (3m76 & 3m54) en de 300m betwisten (49″79 & 53″32), gingen ze voor het derde nummer die namiddag elk hun eigen weg. Zo stootte Elodie de kogel van 2kg 7m85 ver en haspelde Louise de 60m horden af in een mooie tijd van 12″35. Daarnaast liet pupil Floor Cosyns zich ook gelden, daar in Gent. Zo dook ze met 9″98 onder de 10 seconden op de 60m en wierp ze de hockeybal bijna 20m ver met een worp van 18m59. Verder liet ze het hoogspringen aan zich voorbijgaan en liep er op de horden vermoedelijk iets fout, gezien haar tijd. Dat risico hoort er nu eenmaal bij en kan de volgende keer dus alleen maar beter gaan!

Tot slot passeren ook de 5 pupillen jongens nog de revue in dit wedstrijdverslag. Hun namiddag begon met de 60m horden waar Ruben De Stoppeleire met een heel mooie 12″78 niet alleen onder de 13 seconden dook, maar tevens het CR op deze hoogte verpulverde met meer dan een seconde! Vervolgens was het hoogspringen geblazen, waar Lars Ronsse zich wist te verbeteren naar een hoogte van 1m15. Verder lukte het Rune Haeck deze keer niet om de aanvangshoogte van 95cm te overschrijden, terwijl het voor Seppe Van den Berghe het omgekeerde verhaal was. Daarna ging de namiddag verder met de 60m, waar Ferre Griebeling zich (weliswaar nipt) het snelst toonde van de Oudenaardse atleten met 10″08. Zou er de volgende keer een tijd onder de 10 seconden in zitten? Tot slot telde het verschil bij hockeybal slechts 6cm tussen onze twee verste worpen, maar met 22m32 was die eer toch voor Lars weggelegd. Proficiat allemaal met jullie mooie prestaties en hopelijk tot komend weekend!

FOTO’S


No short code found

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *