Interregio Maldegem

MALDEGEM | 23/04/2022 (FOTO’S 1 / FOTO’S 2)

Dit weekend vond de tweede Interregio-manche plaats. 4 benjamins, 14 pupillen en 8 miniemen vonden hun weg naar Maldegem. De benjamins namen deel aan de meerkamp die bestond uit 40m sprint, vortex werpen, hoogspringen en een 600m loop. Plezier stond voorop en na afloop mochten Pauline, Cedric, Kian en Jef samen met alle benjamins op het podium. Na een gezamenlijke opwarming was het de beurt aan de pupillen en de miniemen om te starten met hun meerkamp. Voor heel wat pupillen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een wedstrijd. Wat deden ze dit goed!

Bij de meisjes kreeg Nimué meer zelfvertrouwen in het hoogspringen door geldig te springen tijdens de wedstrijd na 2 nulsprongen tijdens het inspringen. Jammer genoeg ging de wedstrijdlat telkens met 7 cm omhoog tot 1m11. Anders zat er zeker nog meer in. Noor verbaasde zichzelf en de rest door naar 1m19 te springen. Ona en Sienna wierpen niet veel later de hockeybal bijna even ver en verbeterden allebei hun record tot respectievelijk 19m65 en 19m81. Jitse deed er nog bijna 2m bij en kwam tot een nieuw PR van 21m37. Louise spurtte ervoor al, tijdens haar 60m, naar een snelle 10.30, terwijl Marith met 10.99 ook mooi onder de 11 seconden bleef. Mare liep zo snel ze kon naar 11.68 en zo was het een mooie sportieve namiddag voor al onze pupillen meisjes!

De 6 pupillen jongens daarentegen hadden ook niet stilgezeten en lieten zich gelden in diverse disciplines. Zo begonnen ze in de zandbak, waar Leon zijn record verpulverde met een halve meter tot 3m26. Lars kwam ook tot een PR in het verspringen (3m69), maar deed dit ook in de korte spurt (9.54) én in het kogelstoten (7m89). Hij kan dus van een zeer geslaagde wedstrijd spreken! Rune kon ook goed overweg met de kogel, want zijn PR moest er stevig aan geloven met een beste poging van 4m72. Waar Mathis met 4m84 het nog net iets beter deed, moest Méraud met 4m57 wel net de duimen leggen voor Rune zijn prestatie. Tot slot verbeterde Leandro, naar mijn informatie, ook zijn record in de zandbak tot 2m44. Goed gedaan, jongens!

Bij de miniemen stond er een vierkamp op het programma, waarbij de toch vaak klassieke 1000m ingewisseld werd voor een 300m. Hierbij belandde Mano met een tijd van 45.25 op een onfortuinlijke 4e plaats, wat ook zijn notering was op de 80m (11.35). Op die korte spurt snelde Andries echter naar een tweede stek met een nieuw PR van 11.06, terwijl hij 4e werd bij het verspringen (4m46). Hier kaapte Mano dan weer het zilver weg in een nieuw record (4m62), dus onze jongens waren heel erg aan mekaar gewaagd!

Bij de dames stond Geike zeker wel haar vrouwtje als eerstejaars tussen het Oudenaardse geweld uit het geboortejaar 2009. Zo rondde ze onder meer de kaap van 10m met de discus (10m29), waar Enna met een beste worp van 14m82 zelfs beslag legde op een mooie zesde plaats. De zandbak was dan weer de speeltuin van Britt, die met 3m64 de andere dames het nakijken gaf. Op de korte spurt was het dan weer heel spannend tussen Margot en Margaux. Uiteindelijk haalde de eerstgenoemde het net, maar met tijden van respectievelijk 12.46 en 12.50 kan je al zeker thuiskomen! Wie tot slot nog niet genoemd is, is Louise. De reden hiervoor is zeker niet dat we haar vergeten zijn, maar het komt doordat ze geen echte uitschieters kende. Desalniettemin was ze steevast in de top3 van onze dames terug te vinden, ‘no matter’ welke discipline, dus een heel dikke pluim voor het constante niveau dat ze aan de dag heeft gelegd!

Tijdens het nagenieten van de wedstrijd merkten Hedwig en ik op dat het schitterend was om te zien hoe iedereen voor elkaar supporterde en ze elkaar ook hielpen. Hierdoor werd een uiterst aangename sfeer gecreëerd tijdens de wedstrijd, wat ons enorm trots maakt en waardoor we ook met plezier wedstrijden begeleiden. Dus doe vooral zo voort en voor al wie nog twijfelt of wedstrijden wel iets voor hen is; kom er gewoon in de toekomst eens van proeven, probeer het! Afsluiten doen we tot slot met enkele wist-je-datjes:

  • Wist je dat Ona zo hard gooide dat er bijna een jurylid met een gebroken neus rondliep? Gelukkig zag de man net op tijd de hockeybal aankomen.
  • Wist je dat miniemen van de stress plots vergeten welke nummers de banen op de piste hebben? Nummer 1 is nog steeds de binnenbaan.
  • ‌Wist je dat de koek en het drankje van de jeugdwerking iedereen goed smaakte? Als je geen gekregen hebt, vraag er gerust naar de volgende keer.

Verslag: Hedwig Van Schaeren & Beau Le Compte