Geslaagde 1ste editie van de KASVO Cup

UITSLAGFOTO’S

Aangezien er door Corona lange tijd geen groepstrainingen mogelijk waren, konden onze oudere atleten wel een goede teambuilding gebruiken. In tegenstelling tot binnen de trainingsgroepen te blijven, wat anders vaak gebeurt, werd nu een variant op de alombekende Container Cup georganiseerd voor álle atleten vanaf de cadettencategorie.

Hierbij was het opzet om zoveel mogelijk seconden te verdienen, onder het motto “hoe meer, hoe liever!” In totaal passeerden er 8 proeven de revue, waarvan 2 voor elke ‘disciplinetak’ (lopen, springen, werpen, rompstabiliteit). Zo was er onder meer de kogel petanque, het kruisjes springen, het blijven hangen en de beruchte afsluitende 600m; enkel bij deze laatste proef ging er tijd af van de verdiende tijd in plaats van dat er bijkwam.

Per proef kon je immers 4min verdienen door een ultieme prestatie neer te zetten. Concreet wou dit bv zeggen dat als je de vortex 40m of verder wierp, dat je sowieso het maximum van 4min voor die proef had verdiend voor je eindtijd. Elke proef had zo’n ultieme prestatie en balans in de te verdienen tijd werd gezocht door een meerprestatie in het ene nummer gelijk te stellen aan een meerprestatie in het andere nummer. Zo kwam onder meer 30cm dichter bij de kogel petanque overeen met 17sec extra in schaarzit, 3x meer heen en weer in de shuttle run en 20cm verder bij de staande vertesprong.

Katrien beet de spits af om 18u35 en Marie beëindigde haar KASVO Cup een dikke 3u later. Alle resultaten waren dus gekend, wat tevens betekende dat het tijd was voor de prijsuitreiking! Aangezien deelnemen belangrijker dan winnen is, kreeg elke KASVO Cupper een aandenkentje zoals in de echte Container Cup: een naamplaatje met zijn/haar eindtijd erop. Ook werden er soms sterren naast de tijd gekleefd; één per ultieme prestatie die werd neergezet.

Uiteindelijk won Stef Botte duidelijk de competitie bij de heren met een ongelooflijke eindtijd van 26’00”! Vervolgens kaapte Sander Heyndrickx het zilver weg met een tijd van 24’10”, wat amper 3sec meer was dan de derde, Elias Bultot. Daarnaast had de winnares van de vrouwen, Laure Bilo, met een eindtijd van 24’05”, maar 2sec minder dan het eerdergenoemde mannenpodium! Haar zus, Marie Bilo, volgde op de zilveren stek bij de vrouwen en een vijfde plaats in het algemeen klassement met een ijzersterke 23’48”. Flore De Stercke kaapte uiteindelijk het brons bij de vrouwen nog weg in tevens een prachtige eindtijd van 21’53”, maar 7sec sneller dan de vierde vrouwelijke KASVO Cupper, Ilana Hanssens.

De rest van de uitslagen kan je vinden onder het linkje boven dit verslag, net als alle foto’s. Met een opkomst van net geen 40 atleten verspreid over maar liefst 7 (!) trainingsgroepen – enkel G-sporters en trainers ontbraken – kan er zeker gesproken worden over een meer dan geslaagde eerste editie! Bedankt aan alle medewerkers, supporters en deelnemers; op naar KASVO Cup 2.0 in september 2022?!