KASVO-Kameraad: Ilse Van Nerom

KASVO Kameraad

Sinds januari 2022 nomineren we elke maand een KASVO Kameraad. In onderling overleg kiezen Beau, Joachim en Simon een atleet/trainer/medewerker/jurylid… die volgens het panel eens in de kijker gezet mag worden omdat hij/zij anders weinig aandacht krijgt. We beseffen dat het een moeilijke taak wordt om maandelijks slechts één iemand te selecteren en dat er mogelijks zelfs enige jaloezie of wrijving hierdoor kan ontstaan. Ondanks dit absoluut niet de bedoeling is van dit initiatief, mag je dit zeker per mail aangeven: beau@kasvo.be. Elke mailtje wordt met de nodige aandacht, ernst en eventuele discretie behandeld. Tot slot nogmaals meegeven dat dit initiatief dus tot doel heeft om onze club net te verenigen en dus absoluut niet te verdelen. In de tussentijd: keep up the good work en geniet van deze artikeltjes!

Ilse Van Nerom

Ilse is ruim 7 jaar geleden neergestreken bij KASVO en is, naast trainer van de sprint/horden groep vanaf cadet, ook vertrouwenspersoon binnen de club. Als trainster slaagt ze er jaar na jaar in om onze atleten naar een hoger niveau te tillen en hele mooie resultaten neer te zetten. Als atleten op het podium met een medaille staan te blinken, heeft zij daar een groot aandeel in. Daarom is het dringend tijd om Ilse wat beter te leren kennen! (lees verder onder de foto)

Hoe lang ben je al betrokken bij KASVO?
Ik ben ondertussen aan mijn 8ste jaar bij KASVO begonnen.

Hoe ben je bij KASVO terecht gekomen?
Ik was trainster bij VAC (Vilvoorde) maar woonde al in Brakel. Na de geboorte van mijn zoontje zocht ik een club dichterbij huis. Ik was toen trainster van de nationale 4 x 100 m juniorenploeg en hierin zat een atleet van ASVO. Op een wedstrijd sprak ik  trainster Audrey aan met de vraag of ze geen extra trainer konden gebruiken. 2 dagen later kreeg ik bericht dat ik eens langs mocht komen bij Pieter. Na dat seizoen maakte ik dan de transfer naar KASVO.

Wat vind je het leukst aan de club en aan je werk als trainer?
Het is fijn werken op de club. Er is ook een goede sfeer en samenwerking tussen de trainers – iets wat in andere clubs vaak moeilijker ligt.
Als trainer weet ik dat ik geluk heb om met zo’n gemotiveerde groep te werken. Daarnaast geniet ik er het meest van om atleten in zichzelf te laten geloven en zo naar betere resultaten te begeleiden.
Persoonlijk haal ik dan ook veel energie uit de trainingen.

Wat is het grappigste dat je ooit hebt meegemaakt?
Dat moet de regionale trainingsdag in het Koning Boudewijnstadium geweest zijn een 10-tal jaar geleden. Dit was in aanloop naar de Memorial Van Damme en zo kwam het dat Usain Bolt langs kwam voor een meet and greet.
Ik gaf de aflossingstraining en in België geven we bovenhands door. De Jamaicanen gaan voor een andere aflossingstechniek. Usain onderbrak mijn training en ging met mij in discussie over de techniekvormen. Hij was duidelijk niet overtuigd van mijn argumenten 😊 … Uiteindelijk nam hij gewoon mijn training over en stond ik er gewoon op te kijken. Op zijn minst een memorabel moment.

Heb je wel eens lastige atleten gehad op training en hoe los je dat dan op?
Ik denk dat iedere trainer dit wel eens tegenkomt maar in Oudenaarde gebeurt dit niet zo vaak. Ik denk dat ik vrij streng kan overkomen bij atleten die me nog niet goed kennen. Ik probeer met duidelijke afspraken te werken. Vb. praten kan maar niet als we met techniek bezig zijn want dan is er concentratie nodig. Ik zal ook mijn uitleg onderbreken als er niet geluisterd wordt. Binnen mijn eigen groep  gebruik ik eerder een kwinkslag om hen bij de les te houden.

Wat zou je als trainster graag (nog) eens bereiken met één van jouw atleten?
Ik geniet er altijd van als atleten waar ik training aan geef /gaf kunnen doorgroeien. Ook al trainen ze dan niet meer of niet meer volledig bij mij,  ik probeer wel contact met hen te houden. Ik heb het geluk gehad om al een paar internationale kampioenschappen mee te maken (als trainer in delegatie) maar nog niet met 1 van mijn eigen atleten. Dus dat zou ik graag nog eens zien gebeuren.

Hoe veel tijd spendeer je aan de trainingen?
Dat moet iedere week tussen de 10 à 12 uur zijn.
Vermoedelijk ben ik zo’n 20 uur per week bezig met atletiek, in wedstrijdperiodes waarschijnlijk nog meer – het echt gaan uitrekenen durf ik niet

Waar ben je, naast atletiek, graag mee bezig?
Die tijd gaat naar mijn gezin. Ik lees ook graag en probeer hier iedere avond ook even tijd voor te maken als ontspanning.

Kan je ons iets over jezelf vertellen dat nog bijna niemand weet?
Dat is een moeilijke. Misschien dat atletiek een uit de hand gelopen hobby is en ik daarnaast nog fulltime ga werken. Zoals de meeste trainers ben ik dus geen professionele trainer. Maar mocht ik ooit de lotto winnen dan weet ik zeker waarvoor ik kies 😊

Kies van onderstaande zaken telkens wat je het leukst vindt?
–        Gewone sprint of horden  ( moeilijke keuze maar toch de horden )
–        Belgisch Kampioenschap of Interclub ( voor de sfeer )
–        Krachttraining of techniek
–        Winter of zomer
–        Droog of regen
–        Hond of kat
–        Sport kijken of zelf sporten
–        Olympische spelen of WK voetbal
–        Pizza of frietjes
–        IJs of chocolade