KASVO-Kameraad: Jaron De Vriese

Belgisch kampioen 200m bij de junioren, brons op het BK alle categorieën, brons met de aflossingsploeg 4x200m op het BK alle categorieën (in een clubrecord én top-10 aller tijden), en op de koop toe een nieuw Belgisch record bij de junioren (dat eerder op naam stond van ene Jonathan Borlée. Onze eigen Jaron De Vriese was dit indoorseizoen outstanding. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen!

Jaron De Vriese (archieffoto via Johnny De Ceulaerde)

Hoe lang ben je al betrokken bij KASVO en hoe ben je bij KASVO terecht gekomen?
Ik ben begonnen met atletiek sinds mijn derde leerjaar. Ik heb eerst gevoetbald. Dit vond ik niet meer plezant. Via vrienden van de lagere school ben ik terechtgekomen in de atletiek. Oudenaarde was de dichtstbijzijnde club.

Wat vind je zo leuk aan de club?
De sfeer tijdens de trainingen is altijd leuk. Op dit moment train ik meer in Gent dan in Oudenaarde.

Je hebt deze winter enkele topprestaties neergezet, kan je dit even toelichten?
Op de 60 meter heb ik de eerste keer onder de 7 seconden gelopen.
En op de 200 meter heb ik het Belgisch record verbroken van Jonathan Borlee: 21.22.

Had je zelf verwacht zo hard te gaan?
Ik ben blij van de resultaten deze winter. Ik had niet verwacht zo snel te lopen. Toen ik een eerste 200 meter liep, had ik zelf nog niet naar de records in België gekeken. Na de wedstrijd kwamen enkele vrienden me zeggen dat ik 3 honderste van een Belgisch record was. Nadien bleef het record wel in mijn hoofd en op de IFAM is het gelukt om dit Belgisch record te breken.

Hoeveel tijd per week ben je momenteel met atletiek bezig?
Ik train ongeveer 12 uren per week. Ook breng ik nu en dan eens een bezoek aan de kiné.

Zijn er momenten/trainingen waar je minder zin in hebt? Waarom?
De opbouwtrainingen vind ik niet zo aangenaam omdat we dan meer en langere stukken moeten lopen. Ook heb ik minder zin om buiten te trainen als het slecht weer is.

Wat is het volgende doel?
Snel lopen in de zomer. Ik wacht meestal af hoe de eerste wedstrijd verloopt en bekijk ook de  aanloop naar de eerste wedstrijd. Afhankelijk hiervan bekijk ik de doelen.

Welke grappige atletiek-anekdote kan je met ons delen?
Toen ik aan de start stond van mijn eerste wedstrijd bij de pupillen wist ik niet dat ik spikes nodig had.

Waar ben je, naast atletiek, graag mee bezig?
Naast atletiek kijk ik ook wel graag naar de koers of formule 1 op tv. In de zomer ga ik regelmatig eens vissen op mijn gemak.

Naar welke muziek luister je graag?
Ik luister vooral naar de iets hardere muziek zoals raw hardstyle of techno.

Kan je ons iets over jezelf vertellen dat nog bijna niemand weet?
Ik hou niet van belangstelling.

Kies van onderstaande zaken telkens wat je het leukst vindt?

 • 200m of 400m
 • Opwarming of cooling down
 • Belgisch Kampioenschap of Interclub : Interclub is leuk omdat er een leuke sfeer hangt. Het Belgisch kampioenschap vind ik ook leuk omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen is.
 • Looptechniek of krachtoefeningen
 • Winter of zomer
 • Indoor of outdoor
 • Droog of regen
 • Hond of kat
 • Sport kijken of zelf sporten
 • Olympische spelen of WK voetbal
 • Laat opblijven of vroeg opstaan
 • Pizza of frietjes
 • IJs of chocolade