KASVO-Kameraad: Nienke De Waele

De KASVO kameraad slaat deze maand zijn tenten op bij Nienke De Waele. Nienke is een bezige bij. Tot heel kort geleden was ze zelf een begenadigd hoogspringster, met een Belgische titel bij de beloften als kers op de taart. Maar sinds ze met rugproblemen haar actieve carrière op een laag pitje heeft moeten zetten, is ze niet bij de pakken blijven zitten en zet ze zich op verschillende andere manieren in bij de club. Een korte kennismaking met deze jongedame met rood-zwart bloed onder de foto!

Hoe lang ben je al betrokken bij KASVO en hoe ben je bij KASVO terecht gekomen?
Ik ben praktisch opgegroeid op een atletiekpiste. Zowel mijn mama als papa waren vroeger actief in de atletiek. Van kleins af liep ik rond op de cross of de atletiekpiste van Waregem, waar papa trainde.  Als klein meisje deed ik af en toe al eens mee aan een stratenloop. Mijn eerste officiële wedstrijd was in 2006.

Wat vind je zo leuk aan de club?
Vooral de sfeer tussen de atleten onderling maar zeker ook met de trainers. Er is een hele fijne, open sfeer waar altijd plaats is voor humor. Iedereen is welkom.

Je doet heel veel voor de club. Kan je opsommen waar je zoal mee bezig bent?
Momenteel geef ik G-training en hoogspringtraining. Vanaf 21 januari beginnen we ook met multimove. Ook geef ik af en toe hoogspringtraining aan de cadetten. Vroeger gaf ik ook nog training tijdens de paas- en zomerstages.

Waar haal je het meest plezier uit?
Ik haal enorm veel plezier uit de G-trainingen. De kinderen zijn altijd super enthousiast en zo dankbaar. Na 2 jaar leer je ze goed kennen en weet je wat ze graag doen en nodig hebben. Het zijn echte schatjes. Anderzijds haal ik ook veel voldoenig uit de hoogspringtrainingen. Ik vind het fijn om de kennis die ik zelf heb gekregen van mijn trainster, Chris Van Landschoot, door te geven.

Hoeveel uur per week ben je momenteel met KASVO bezig?
Dat moet ongeveer 4 uur – 5 uur in de week zijn.

Je bent zelf ook een heel succesvol atlete geweest, wat was je favoriete discipline?
Zonder twijfel hoogspringen. Daar kon ik mij volledig in uitleven. Ook al kon ik enorm genieten van een wedstrijd horden of op het einde van het seizoen eens een meerkamp met de vriendinnen.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Dat moet het BK beloften 2018 zijn in Moeskroen. Daar werd ik Belgisch kampioene met een nieuw pr. Het was een wedstrijd waar ik erg naar had uitgekeken. Ik had enorm veel stress en bleef tijdens de opwarming maar ratelen. Mijn vriendin heeft mij echt moeten stil leggen. Maar tijdens de wedstrijd vielen alle puzzelstukjes in elkaar en na een spannende wedstrijd mocht ik toch de handen in de lucht steken.

Durf je, ondanks de rugproblemen, zelf nog een sportief doel voorop stellen?
Ik hoop vooral om nog af en toe te kunnen gaan trainen en mij te amuseren. Een doel voorstellen wil ik zeker niet doen.

Welke grappige anekdote kan je met ons delen?
We maakten op training altijd enorm veel plezier en waren nooit bang om eens een grapje of een frats uit te halen. Zo kwamen we naar de training met pleisters van K3 op onze neus of voorhoofd of deden we een training met Hawaïaanse rokjes. Een verkleed-training hebben we ook nog gedaan. Het moest niet altijd te serieus zijn hé ;).

Waar ben je, naast atletiek, graag mee bezig?
Naast atletiek ben ik eigenlijk een echte huismus. Ik ben graag op mijn gemak thuis. Natuurlijk ga ik ook graag eens wandelen in het bos met onze hond, Max. Tijdens de vakanties ga ik dan toch weer kiezen voor de kinderen en ben ik vaak te vinden ergens in een sporthal om kampjes te geven.

Kan je ons iets over jezelf vertellen dat nog bijna niemand weet?
Oei, moeilijk. Ik denk dat ik op training altijd een open boek ben en alles eruit flap wat er in mijn hoofd opkomt. Veel geheimen zijn er dus niet.

Kies van onderstaande zaken telkens wat je het leukst vindt?
Sprint of lange afstand
– Werpnummers of springnummers
– Belgisch Kampioenschap of Interclub (een moeilijke keuze … maar toch de keuze voor de interclub. De sfeer op de interclub is met geen andere wedstrijd te vergelijken)
Techniek of kracht
Winter of zomer
Droog of regen
Hond of kat
Sport kijken of zelf sporten (vroeger zou ik altijd gekozen hebben voor zelf sporten maar ondertussen kan ik ook enorm genieten van het kijken naar allerlei sporten: wielrennen, veldrijden, voetbal, formule 1, turnen… maar atletiek zal altijd op de eerste plaats staan)
Olympische spelen of WK voetbal
– Pizza of frietjes
– IJs of chocolade (zonder twijfel)