KASVO-Kameraad: Tania De Sutter

Sinds januari 2022 nomineren we elke maand een KASVO Kameraad. In onderling overleg kiezen Beau, Joachim en Simon een atleet/trainer/medewerker/jurylid… die volgens het panel eens in de kijker gezet mag worden omdat hij/zij anders weinig aandacht krijgt.

Na twee maanden zomerverlof, start deze rubriek vanaf september terug op.

Tania De Sutter

Elke atleet houdt ervan: een foto van zijn of haar glansprestatie, moddergevecht of ander mooi moment. Ook voor de jeugdatleten en hun ouders is het fijn om leuke foto’s te hebben van de prestaties van onze atleten. Het wordt dan ook als vanzelfsprekend beschouwd dat er steeds maar weer foto’s beschikbaar zijn. Maar wie zorgt er voor de foto’s? Waar komen ze vandaan? Wat drijft hen?
Tania De Sutter zorgt al enige tijd voor heel wat mooie fotoreeksen van onze jeugdatleten. Waar onze lopers voor een veldloop kiezen welke pinnen ze op hun spikes steken, kiest Tania welke lens ze gaat gebruiken. Hoe sneller er gelopen wordt, hoe groter de uitdaging voor een mooie foto. En dat terwijl ze zelf ook wel al eens blijft hangen. Geen KASVO’er kan aan Tania passeren zonder te worden vastgelegd. Maak hieronder kennis met onze sympathieke jeugdfotograaf!

Hoe lang ben je al betrokken bij KASVO?
Sinds Sienna als benjamin is aangesloten (moet ik nog ff nadenken, denk jaar 2018?)
Hoe ben je bij KASVO terecht gekomen?
Via een nichtje die hier ook aangesloten is, en vroeger kwamen we dan altijd naar haar wedstrijden kijken, dus een logische stap dat we ook voor deze club kozen toen ons Sienna wou lopen.
Wat vind je het leukst aan de club?
Kids vinden het leuk om elkaar terug te zien en dan praten de ouders ook wat bij. Moet zeggen, op wedstrijden blijven we wel vaak hangen… Hangouders noemen ze dat tegenwoordig zeker..
Waar en wanneer kunnen we je aan het werk zien als fotografe?
Bij elke wedstrijd dat Sienna aanwezig is, ben ik met mijn fototoestel van de partij. En dan op feestjes en uitstapjes/reizen gaat de fotorugzak ook steevast mee.
Bewerk je de foto’s nog voor ze online komen?
Neen voor KASVO pas ik eigenlijk niets aan, dus de atleetjes staan erop hoe ze zijn. Bij privé foto’s durf ik wel al eens iets weg te moffelen als er bvb een storend object op de foto zit. Ik ben maar een hobby fotograaf die wel regelmatig fotoboeken maakt, en daar kan je wel al eens je foto bijwerken, maar extra programma’s heb ik niet hoor.
Hoeveel tijd spendeer je daaraan?
Na elke wedstrijd selecteer ik wel de beste foto’s van die dag, dus kruipt wel even tijd in om alles goed te doorlopen. Maar meestal dezelfde avond, of de dag erna stuur ik alles door. Privé fotoboeken maken van een reis met meer dan 1000 foto’s, daar werk ik dan wel even een paar weekjes aan hoor (lacht).
Waar ben je, naast atletiek, graag mee bezig?
Op dinsdag ga ik al een tweetal jaar voor 3u naar de naailes. Dus ik heb wel al een paar unieke kledingstukken voor Sienna en mezelf gemaakt.
Kan je ons iets over jezelf vertellen dat nog bijna niemand weet?
Ik zou wel naar het buitenland willen verhuizen. Het is tot nu toe nog niet gelukt, maar wie weet wat de toekomst brengt…
Kies van onderstaande zaken telkens wat je het leukst vindt?
 • Loopnummers of kampnummers – nooit zelf aaangesloten atleet geweest, maar wel regelmatig weesten lopen tot drietal jaar geleden (blessure), dus doe maar loopnummers
 • Sprint of lange afstand – meegedaan aan Ekiden Brussel
 • Jeugd of volwassenen – we zijn maar zo oud gelijk we ons voelen,, dus neem maar jeugd (tijden zonder zorgen…)
 • Belgisch Kampioenschap of Interclub voor de gezellige sfeer (al kan je op een BK wel eens een bekend persoon tegen het lijf lopen en levert dat een mooi kiekje op…)
 • Winter of zomer
 • Droog of regen
 • Hond of kat – we hebben een 5-jarige kater Gizmo
 • Sport kijken of zelf sporten – tegenwoordig is het vooral sport kijken, al ga ik wel wekelijks op vrijdag tijdens Sienna haar training een uurtje zwemmen.
 • Olympische spelen of WK voetbal – oei een moeilijke… Neem maar WK voetbal (tot onze Rode Duivels eruit liggen, dan kan mijn aandacht verslappen en kijk ik niet echt meer naar de wedstrijden, wel nog naar de uitslagen)
 • Pizza of frietjes  !
 • IJs of chocolade – ijs natuurlijk en dan nog liefst de koffiesmaak!!