KASVO overspoelt de Rattencross

RONSE | 30/01/2022

Meer dan 50 jeugdatleten zakten af naar Ronse voor de tweede ‘Rattencross’. Het was een mooi parcours dat op maat gemaakt was voor modderliefhebbers. In tegenstelling tot 2 jaar geleden kwam de modder nu slechts tot enkelhoogte in plaats van tot aan de knieën. Desalniettemin gebeurde er her en der een uitschuiver, zeker op de eerste steile helling, tot groot jolijt van de anderen!

De kangoeroes meisjes doken als eerste het veld in voor een cross van 610 meter. Lisette en Elise kwamen samen aan de start. Ze bleven mooi in elkaars buurt en eindigden op een knappe 2e en 3e plaats. Hierna was het de beurt aan de kangoeroes jongens. Nio, Lander en Florian hadden al eerder deelgenomen aan crossen. Voor Ferre en Arthur was dit de eerste cross. De jongens vertrokken snel en moesten net als de meisjes een steile berg op. Na dit klimwerk had Florian duidelijk nog veel energie over. Hij snelde op het einde iedereen voorbij en eindigde zo als eerste. Nio kwam ongeveer als 5e binnen en ook Lander eindigde in de top 10. Ferre en Arthur volgden iets later. Knap gedaan, meisjes en jongens!

Bij de benjamins (en latere jeugdreeksen) liepen de eerste- en tweedejaars in één reeks. Hierdoor liepen Maud, Pauline, Bente, Ilaya, Sofia, Lore, Rani en Vonne allemaal samen. De benjamins liepen een groot stuk over hetzelfde parcours als de kangoeroes, maar kregen nog een extra stuk met bergjes voorgeschoteld. Kortom, extra klimwerk en extra modder! Bente liep het snelst over de bergen en door de modder. Ze eindigde als eerste. De andere Oudenaardse meisjes eindigden in de top 10 of iets verder in het pak. Ook bij de jongens waren er veel KASVO truitjes te zien bij de start. Polle, Kobe, Jolan, Julien, Cedric, Kas, Lou, Rob, Emile en Andeas liepen samen hun 740 meter lange parcours. De modderstroken en bergen waren ondertussen reeds goed “ingelopen” door de kangoeroes en de benjamins meisjes. Extra modder kan geen kwaad, dachten onze jongens en zij zetten hun beste beentje voor. Kas kon tijdens de laatste 100 meter zelfs nog super eindsprint inzetten. Hij snelde iedereen voorbij en eindigde als eerste. De anderen kwamen iets later als volleerde crossers met modder op hun rug of neus over de finish. Omdat ze met zo veel waren was het moeilijk om de plaatsen van onze jongens goed te tellen. Proficiat aan alle onze benjamin modderduivels; jullie hebben dit prima gedaan!

Dan was het tijd aan onze pupillen en beginnen deden we zoals gewoonlijk met de dames. Waar onze tweedejaars Ona (12e) en Sienna (14e) dichtbij elkaar eindigden, was hetzelfde lot beslecht voor ons eerstejaars Noor (21e), Mare (23e) en Jitse (24e). Bij de jongens zagen we op basis van uitslag minder het onderscheid tussen eerste- en tweedejaars. Zo liep tweedejaars Cas naar een zilveren stek in het algemeen, terwijl eerstejaars Méraud naar een 6e stek overall snelde en zo als eerste van 2012 over de streep kwam! Verder gaven ook Lars (9e), Mathis (10e), Ruben (17e), Nathan (20e), Rune (21e), Jarne (30e) en Jaro (32e) het beste van zichzelf. Deze gemixte uitslag toont mijns inziens ook het nut van gezamenlijke reeksen aan, al kan dat natuurlijk maar gedaan worden als er niet te veel atleten zijn. Goed gezien van de organiserende club en schitterend gedaan van onze pupillen!

Last but not least bespreken we ook nog even de prestaties van onze miniemen. Ondanks het “maar” 1500 meter was, heb ik zo het vermoeden dat het lang en lastig genoeg was. Desalniettemin zette iedere Oudenaardse atleet nog een sterke prestatie neer! Bij de meisjes kwamen ze als volgt, moe maar voldaan, over de finishlijn: Kiara (14e), Mélusine (15e), Geike (18e), Maud (21e), Emma (22e), Lika (24e), Jade (32e) en Eline (35e). Volgens mijn eigen telling betekende dit dat Geike 5e werd van de meisjes uit 2010, maar schiet me dus niet neer als ik me misteld heb. Hopelijk voegt atletiek.nu spoedig iets toe, waardoor je dit eenvoudiger kunt zien. Bij de miniemen jongens hadden we “slechts” 3 tweedejaars titanen in de strijd, maar ze liepen voor een gans leger! Zo verzekerde Matisse zich met een zevende plaats in het algemeen klassement alsnog van een bronzen medaille; er waren immers maar twee anderen uit 2009 sneller dan hem. Milos (13e) en Marcel (17e) volgden op korte afstand en werden volgens mijn eigen telling respectievelijk vierde en vijfde uit 2009. Wat de miniemen jongens van 2010 die dag gegeten hadden weet ik niet, maar het lijkt dat ze dus zeker niet onderdoen voor hun 1 jaar oudere concurrenten. Bedankt aan alle KASVO jeugd om weer zo talrijk aanwezig te zijn en gefeliciteerd miniemen met jullie heel puike prestaties!

Verslag: Hedwig Van Schaeren & Beau Le Compte / Foto’s: Tania De Sutter