Laatste wedstrijd van 2022 zit erop!

GENT | 30/12/2022

Afgelopen vrijdag, nog net voor de jaarwisseling, stond de laatste wedstrijd van 2022 gepland. 10 pupillen en 8 miniemen vonden hun weg naar de Topsporthal in Gent om nogmaals het beste van zichzelf te geven. 

Laat ons beginnen bij benjamin Lowie, die op een magische wijze toch een plekje heeft kunnen bemachtigen tussen de pupillen jongens op de 150m. Ook al zou dit kunnen, dan is dit zeker niet de bedoeling maar hij legde de 150m wel knap af in 31”43. Op diezelfde afstand kon Mattis net niet onder de 30 seconden duiken en liep Jef naar een mooie 26”27. Later deden ze beiden nog mee aan de 60m ook en stootte de laatstgenoemde de kogel naar net geen 5 meter. Bij de miniemen jongens hadden we ook drie ijzers in het vuur. Waar het verspringen voor Lars en Rune wat minder verliep dan gehoopt, kreeg de eerstgenoemde de zwaardere kogel dan vorig jaar meteen 6m88 ver en liep de laatstgenoemde naar een mooie 25”07 op de 150m. Zo eindigde hij maar net achter Jaro, die met 24”99 wel net onder de grens van 25 seconden dook. Daarnaast liepen alle drie nog een verdienstelijke 60m. Proficiat jongens!

Bij de pupillen meisjes valt er een mooie vaststelling te maken, in het licht van polyvalentie. Zo namen alle 7 de dames deel aan elk nummer van het programma en werkten zo een heuse meerkamp af. Uiteraard zal dit niet altijd lukken door de planning, maar wanneer het even kan is het altijd fijn om alles mee te doen! Met de kogel verzekerde Noor zich van een top10 plaats (5m58), terwijl Jitse ook haar PR verbeterde tot 4m87 en Ilaya bij haar eerste keer kogel meteen de grens van 4m overschreed. In de zandbak maakte Bente dan weer een heuse sprong vooruit door naar 2m95 te springen, terwijl Louise als enige Oudenaardse over de 3m sprong met een beste van 3m19. Tot slot liet Mare op de korte spurt weer een tijd onder de 11 seconden optekenen en finishte Lore op haar eerste indoor en 150m ooit nog net onder de 31 seconden. Goed gedaan, meisjes!

Bij de miniemen dames kwamen ze alle 5 aan de start van de loopnummers, terwijl Geike haar nog ging uitleven in de zandbak en Eline de kogel opnam. Zo ging de laatstgenoemde meteen verder op haar outdoor-elan door de kogel naar een afstand van 10m13 te stoten met een heel mooie 4e plaats als resultaat. De eerstgenoemde kende een constante wedstrijd bij het verspringen, maar het was op de loopnummers dat ze tweemaal onder haar PR kon duiken met 9”68 en 23”83. Telkens vlak na haar kwam Flore in haar eerste indoor ooit over de streep, dus wat een goede start! Verder bevestigde Lika haar goede sprintbenen en liep ook Floor sneller dan ooit op beide loopnummers. Chapeau, meisjes!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *