Last but not least!

Deinze, Nijvel & Sint-Niklaas | 25-26/09/2021

Met enige vertraging volgt eindelijk het wedstrijdverslag van vorig weekend. Er waren heel wat wedstrijden om aan mee te doen en onze clubgenoten kwamen dan ook op diverse atletiekpistes in actie. Ik zou zeggen, lees en geniet van onderstaand verslag met enkele sfeerfoto’s uit Sint-Niklaas (credits: Marc Van Hove), en tot het winterseizoen!

De dichtste meeting om aan mee te doen vorig weekend was ongetwijfeld het PK Meerkamp in Deinze, waar in totaal 1 pupil en 4 miniemen onze clubkleuren verdedigen op respectievelijk de zaterdag en zondag. Dat Lars Ronsse de enige ASVO’er was onder de pupillen kon hem echter niet deren, want met onder andere een nieuw PR bij het kogelstoten (7m08) knokte hij zich naar een 24e plek op 36 deelnemers in het eindklassement. Daags nadien was het de beurt aan de miniemen, waar Bo Meirhaeghe ook alleen aan de start kwam als Oudenaardse miniemen jongen. Met een nieuw PR op elk nummer waaraan hij deelnam, kan hij weliswaar zeker niet ontevreden zijn! Daarnaast hebben we nog onze miniemen dames, waar Cato Chiers knap vijfde Oost-Vlaamse werd, na onder andere de kaap van 8m te ronden met de kogel en 7 seconden van haar 1000m PR te doen. Estelle Demoor was ook goed onderweg om die top10 notering te behalen met (nagenoeg) een nieuw persoonlijk record op elke discipline, maar door een pijntje werd besloten om het laatste nummer niet meer aan te vatten. Better safe than sorry! Tot slot werd deze meerkamp voor Camille De Clercq en haar entourage een heuse nagelbijter. Voor de afsluitende 1000m stond ze immers op een tweede Oost-Vlaamse stek met 19 en 123 punten voor op de twee atletes van Deinze zelf. De eerste plaats leek onhaalbaar en gezien de concurrentes hun ingeschreven tijd op de 1000m kon het nog beide kanten op voor het podium. Jammer genoeg kwam Camille op een eindscore van 3.199 punten uit, wat 13 minder was dan de bronzen Oost-Vlaamse medaillist. Desalniettemin mag ze zeker tevreden terugkijken, want na een constante meerkamp liep ze deze afsluitende 1000m nog 5 seconden sneller dan ooit tevoren. Straffe prestaties, boys and girls!

Daags voordien kwam Camille De Clercq overigens ook al in actie op het Nationaal Jeugdcriterium te Nijvel. Op dit officieuze BK voor de jeugd liep ze naar de overwinning op de 150m horden in een nieuw CR van 21″39 en werd ze vierde tijdens het speerwerpen met een beste worp van 29m09. Cato Chiers had die zaterdag ook niet stil gezeten, aangezien zij toen reeds het beste van zichzelf gaf in Sint-Niklaas. Ondanks ze haar record op de 150m verbeterde naar een heel sterke 20″02, was ze toch niet helemaal tevreden; liever dook ze immers onder de 20 seconden, maar dat zal dus voor een volgende keer zijn! Haar zus, Marte Chiers, was tevens op dreef in Sint-Niklaas. Zo verbeterde ze haar kogel PR met bijna een halve meter naar 8m88! Daarnaast betrad ze ook nog de discusring om een beste worp van net geen 15m neer te zetten. Verder mengden zowel miniemen jongens Andries De Boe en Mano Bogaert, als pupillen meisjes Eline Callebaut en Ona Van Henis zich ook in de Sint-Niklase debatten. Kortom, het was de meeting van de Oudenaardse duo’s, want ook bij de benjamin jongens hadden we twee afgevaardigden. Blijf lezen om te weten te komen wie deze knapen waren!

Bij de miniemen jongens kwamen Andries en Mano dus samen in actie, meer bepaald op de 80m. Andries kwam daar net voor Mano over de finish in een nieuw persoonlijk record van 11″28. Daarna gingen beide heren hun eigen weg. Zo stoomde Mano enerzijds op de 150m naar een derde stek in een mooie 20″89! Andries evenaarde anderzijds zijn PR van 1m30 in het hoogspringen en strandde in de zandbak maar 8cm minder ver dan zijn eigen record. Tegelijkertijd kwamen Eline en Ona in actie op verschillende disciplines. Met 9m29 won Eline het kogelstoten en daarnaast werd ze ook zesde bij het discuswerpen met een beste poging van 12m70. Ona daarentegen kwam in actie op vier (!) nummers: 60m horden, hockeybal, hoog- en verspringen. Met 14″10 op de korte horden liep ze naar een nieuw CR en ook op de andere nummers werden stevige prestaties neergezet; zo wierp ze onder andere de hockeybal 18m88 ver! Naar gewoonte was het ’s voormiddags dus al de beurt aan de jongste atleetjes (kan/ben) om het beste van zichzelf te geven. ASVO werd, zoals reeds eerder vermeld, vertegenwoordigd door twee benjamin jongens: Jolan Langeraert en Stan Decock. Beide heren waren immens aan elkaar gewaagd op het hoogspringen en ook bij het vortexwerpen gingen ze beiden richting de 20m. Daarnaast finishte Stan op de 40m weer na minder dan 8 seconden. Goed gedaan, jongens en meisjes!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *