Margo Van Puyvelde tevreden over sterke 53.77 op de 400m

01/02/2021 – HET LAATSTE NIEUWS

Margo Van Puyvelde gaf een sterke indruk zaterdag op de 400m op de micromeeting in Gent. Na een spannende strijd moest de spurtster uit Oudenaarde nipt de duimen leggen voor collega-Cheetah Imke Vervaet (winst in 53.71) maar haar tijd van 53.77 doet het beste verhopen voor wat er (mogelijk) nog volgt dit indoorseizoen.

De Gentse topsporthal is bekend terrein voor Van Puyvelde. Ze kon haar ding doen op de micromeeting waar ze het opnam tegen Imke Vervaet en de Nederlandse Nicky Van Leuveren. “Ik had me op voorhand voorgenomen om het een beetje als een trainingswedstrijd te zien en het op een ontspannen manier aan te pakken”, vertelt ze. “Het voelde niet echt als een wedstrijd omdat ik met m’n fiets van mijn kot naar de topsporthal kon gaan. Net als bij de trainingen eigenlijk. Ik vind het altijd leuk om in Gent te lopen en het blijft een snelle piste.” Na haar opener van 54.54 op de meeting van Liévin, was het haar tweede wedstrijd. “Op de vorige meeting twee weken geleden liep ik alleen. Maar voor een opener was dat toen best oké. Nu had ik veel tegenstand en dat doet toch veel. De eerste 200m was naar mijn gevoel wat traag. Maar het gaf me een goed gevoel om in te halen en nog te naderen op Imke. Het was leuk om zij aan zij op de finish af te stormen.”

Dat ze niet won, vond ze niet belangrijk. “Teleurstelling heb ik niet gevoeld. Ik ben vooral blij dat het zo goed is gegaan. Moest ik zo nipt verliezen op een groot kampioenschap, dan zou dat anders aanvoelen. Ik ben blij met m’n tijd. Nu weet ik dat het goed zit, maar ik weet ook dat ik nog werkpuntjes heb. Er is nog verbetering mogelijk.” De kans is reëel dat de Belgian Cheetahs (de vrouwelijke 4x400m-ploeg) zich zullen plaatsen voor het EK indoor in Polen (5-7 maart). “De ploeg moet zich natuurlijk nog plaatsen. Dat gebeurt op basis van de vier snelste individuele tijden”, weet Van Puyvelde. “Er zijn maar zes Europese teams die mogen deelnemen. Als je kijkt naar hoe snel landen als Nederland momenteel lopen, zal dat nog niet zo gemakkelijk zijn. We zullen dus nog iets sneller moeten gaan. Maar het kan ook nog sneller. Ik voel dat ik zelf nog een beetje kan verbeteren. Binnenkort hoop ik om onder de 53.50 te geraken. We hebben ook nog Camille Laus die altijd sterk loopt. Dus er liggen wel mogelijkheden.” (BSE)

Foto: Etixx