Geen finale, wel een mooie ervaring voor Marie Bilo op het WK U20 in Colombia

CALI | 01-06/08/2022

Op donderdag 05/08 liep Marie Bilo de reeksen van de 1500m op het WK U20. Het was een hele uitdaging voor de atletes daar ze met 47 aan de start verschenen en er zich maar 12 konden plaatsen voor de finale. In de eerste en tweede reeks kwamen ze in 4″18-4″19 aan, tijden die ook Marie in de benen heeft. De 3de reeks, waar ook Marie in liep, ging een kleine 9 seconden sneller. Marie probeerde maar moest dit op het einde een beetje bekopen (REEKS 3: 14de in 4.39.79). Na de wedstrijd overheerste de ontgoocheling een beetje bij Marie. Maar wat een mooi seizoen heeft ze er al opzitten, deze ervaring pakt ze zeker mee naar de toekomst! Aantreden op een wereldkampioenschap is niet voor iedereen weggelegd. Deze ervaring mag ze zeker koesteren. Op naar nog meer in de pas gestarte “loop”carrière.

HERBEKIJK MARIE BILO HAAR WEDSTRIJD


Vorige vrijdag vertrok de Marie Bilo naar Colombia waar ze zal deelnemen aan het WK voor junioren. Dat ticket verdiende ze begin juni op de Memorial Buyle in Oordegem toen ze de 1500 meter in 4.20.69 afwerkte. Op 23 juli deed ze op de Flanders Cup in Huizingen zowaar nog beter door achter Camille Muls als tweede te eindigen in 4.18.64.

“Omdat er nogal wat loopsters uit het buitenland aan de start kwamen, wist ik niet goed wat ik van die race mocht verwachten”, vertelde ze na afloop. “Ik nam heel voorzichtig plaats in het midden van de groep, maar in de finale besloot ik toch om naar voren op te rukken. Ik dacht dat ik moest knokken voor de derde plaats, maar in de laatste rechte lijn liep ik zowaar ook nog nummer twee voorbij. Hoe dan ook voelde ik dat ik toch nog wat overschot had waarna ik vrij fris de eindstreep bereikte. Die prestatie heeft me toch enige zekerheid geboden voor wat me in Colombia te wachten staat. Het wordt mijn allereerste groot kampioenschap. Het zal er in de eerste plaats op aankomen om ervaring op te doen”, aldus de atlete die net in Leuven de Topsportschool heeft afgewerkt en samen met haar tweelingzus Laure in Gent Lichamelijke Opvoeding wil studeren. “Voorspellingen kan ik zeker niet maken. Het heeft immers geen zin om me nu al druk op te leggen. Genieten van dit toch wel uitzonderlijk evenement zal allicht het ordewoord zijn. Ik wil het immers in iedere wedstrijd altijd zo goed mogelijk doen. De finale bereiken is natuurlijk het hoofddoel en liefst nog een seconde sneller dan mijn persoonlijk record.”

Bron: artikel ‘Nieuwsblad ‘ 29/07/2022

PROGRAMMA WK U20

donderdag 04/08/2022 – 18u05 Belgische tijd: reeksen 1.500m (REEKS 3: 14de in 4.39.79)

LIVE-RESULTS

LIVE-STREAM

Marie Bilo tijdens de interclub in Saint-Mard.
Bron: website World Athletics