Meteen veldloopwinst voor KASVO!

Op zondag 23 oktober stond in Berlare de eerste veldloop van het komende winterseizoen op de planning. Op de agenda: de eerste manche van de CrossCup. Daarin lopen de deelnemers in teams van 3 personen in estafettevorm (relays) naar de eindmeet.

De jeugdtrainers beslisten om onze jongsten pas later de wei in te sturen, waardoor uiteindelijk 2 teams de rood-zwarte kleuren vertegenwoordigden. Het vroegst op de middag (om 14u00) stonden de senioren mannen aan de start. Maar liefst 92 teams namen de start en Ruben Vercouter was één van hen. Hij startte behoudend maar rolde in de loop van de wedstrijd nog heel wat volk op en gaf na 1500m als 63e de stok door aan Simon Rogge. Simon was afgelopen week nog ziek maar nam toch een vlotte start. Ook al was hij geen fan van de zandstrook op het einde van de ronde, hij liep over 3000m toch de 45e tijd van alle tweede lopers en rukte hiermee op naar een 53e plaats overall. Als slotloper kwam Michael De Raedt na lange inactiviteit ook terug in actie voor 4300m crossplezier. Hij is volop in opbouw richting de doelen later op het seizoen maar liep toch een heel solide wedstrijd. 41e tijd van alle derde lopers en nog 5 plaatsen winst algemeen. Resultaat: 48e op 92 ploegen. Volgend jaar gaan we voor een plek in de eerste helft!

Ruim een uur later kwamen de junioren vrouwen als één van de favorieten aan de start. Waar de zussen Bilo vorig jaar nog met Julie Van de Walle als startloopster op het podium stonden, mocht Flore De Schepper nu de spits afbijten voor een snelle 1000m. Flore nestelde zich rond de 7e plaats met een kleine achterstand op een kopgroep van 5 loopsters, maar uiteraard was alles nog mogelijk. Flore gaf de stok door aan Laure Bilo en zij zette de kleine achterstand in een mum van tijd om in een mooie voorsprong. Bij het induiken van het zand had ze al 30m voorsprong op de tweede dame in wedstrijd. De rest stond na 1500m letterlijk niet meer op de foto. Zus Marie Bilo begon dan ook in een riante positie aan de afsluitende 2800m. Ze bouwde de voorsprong zelfs stelselmatig verder uit en had op het einde ruim de tijd om het zegegebaar te maken. Zo behaalden onze junioren dames een fantastische overwinning en mochten ze meteen het podium op. Daar kregen ze ook de felbegeerde trui van leiders in de CrossCup. Dat belooft een mooie winter te worden!

Verslag en foto’s: Simon Rogge