Openingsweekend winterseizoen

ANVAING & WAREGEM | 06-07/11/2021

Afgelopen weekend trokken in totaal 22 van onze jeugdatleten hun spikes weer aan om het beste van zichzelf te geven in het veld. Beide keren gingen ze hiervoor net over de Oost-Vlaamse grenzen: zo deden er de zaterdag 3 mee in Anvaing (Henegouwen) en de zondag maar liefst 19 in Waregem (West-Vlaanderen).

Ondanks ze maar met 3 waren en het geen begeleide veldloop betrof, lieten de ASVO’ers zich zeker gelden net over de taalgrens. Zo snelden pupillen jongens Ruben De Stoppeleire en Thor Martens naar respectievelijk een mooie 13e en 31e plaats op een afstand van 1000m. Miniem Mélusine Lachaert moest later precies dezelfde afstand lopen en deed dit met verve; zo kwam ze uiteindelijk als 4e over de streep. Heel sterk gelopen allemaal!

Daags nadien zakten er in totaal 497 atleten af naar de Hippodroom in Waregem, waaronder 19 Oudenaardse jeugdatleten. In tegenstelling tot de dag ervoor in Saint-Sauveur liepen de miniemen (1680m) wel een heel stuk verder dan de pupillen (1010m) en werden de reeksen tevens opgesplitst per kalenderjaar. Eerstejaars namen het onderling dus rechtstreeks tegen mekaar op, net als tweedejaars in de volgende reeks.

Eerstejaars pupil Marith De Boe vertrok als eerste ASVO’er die dag en door een fenomenale eindsprint legde ze beslag op de 8e plaats, wat haar naast een pakje pannenkoeken (wat elke deelnemer kreeg) ook een pakje kleurstiften opleverde. In de volgende reeks was het de beurt aan tweedejaars Sienna Vandriessche, die met een 25e stek ook nog ruim binnen de 5min binnenkwam! Tot slot waren onze 3 tweedejaars miniemen meisjes, die een voortreffelijke wedstrijd gelopen hebben, het laatste vrouwelijke jeugdgeweld van de dag. Zo won Ella De Paepe de eindsprint met clubgenote Louise Van der Cruyssen om de 8e plaats en eindigde Margot Vandewattyne haar eerste cross van dit winterseizoen aan een gemiddeld tempo van net geen 13km/u. Heel straf hoor, dames!

Daarnaast werd er in elke reeks van onze jongens een top10 notering behaald. Zo liep tweedejaars pupil Cas Gevaert naar een 8e stek, legde eerstejaars pupil Nathan Dewaele beslag op de 9e plaats en sloot tweedejaars miniem Matisse Demeulemeester de top10 af in zijn reeks. Ten eerste kreeg Cas het gezelschap van clubgenoten Mathis Pot (15e), Rune Haeck (23e), Jarne Casier (27e) en Leandro Pandelaere (31e). Nathan liep dan weer samen in de reeks met andere ASVO’ers Méraud Demeulemeester en Louis-Gentil Bothuyne, die respectievelijk als 18e en 40e over de finish kwamen. Tot slot leidde Matisse het Oudenaards treintje, want Marcel Verhaeghe (11e), Milos Dewaele (12e), Mano Bogaert (13e) en Andries De Boe (17e) volgden quasi meteen. Iets later kwam ook Timo Vandercruyssen over de streep, die zijn eerste cross van dit winterseizoen aan een gemiddeld tempo van net geen 12km/u liep. Goed gedaan, jongens!

Tot slot nog even een warme oproep om gemaakte foto’s op wedstrijden door te sturen naar mij (beau@kasvo.be), opdat ik deze verslagjes met wat sfeerbeelden zou kunnen opleuken en ervan albums kan maken, om die dan vervolgens op de site te zetten. Zo worden deze leuke ervaringen nog nét iets onvergetelijker!

FOTO’S