Persoonlijk recordfestival in Aalter!

AALTER | 06/05/2023 (FOTO’S)

Afgelopen zaterdag namen 23 pupillen en miniemen deel aan de IR wedstrijd in Aalter, nadat benjamin Baptiste reeds als enige onze clubkleuren met verve had verdedigd bij de jongsten. Voor 4 pupillen en 2 miniemen was het een eerste wedstrijdervaring op de piste. Allemaal hebben ze hun vuurdoop goed doorstaan!

De pupillen meisjes mochten de spits afbijten met de 60m. Ondanks het plots vervroegde startuur en een herstart in hun reeks liepen Ilke, Maïté en Margot een prima wedstrijd. Maïté was met 10.29 de snelste in deze “ASVO reeks”. Bij het vortexwerpen wierp Marith het verst van alle KASVO meisjes. Ze verbeterde haar PR met anderhalve meter en bracht zo het clubrecord op 18m55. Het slotnummer, de 1000m, was heel spannend. Margot had vooraf gezegd dat ze een mooie tijd wilde lopen en vertrok als een speer. Ze hield knap stand in de laatste ronde en kwam als eerste aan in 3:57:62. Ilke volgde iets later in een mooie tijd van 4:10 en ook Nienke verbeterde haar PR met bijna 5 seconden. Knappe prestaties meisjes!

De pupillen jongens startten met vortex werpen. Achilles wierp net geen 30m en eindigde zo op een mooie 3e plek. Cedric verbeterde zijn PR met meer dan 4m en eindigde met 28m72 net achter Achilles. Leon (8e) was dan weer de snelste kasvo pupil op de 60m en liet Cedric maar net achter zich. Achilles viel net buiten de top 10. Op de 1000m was er een ware KASVO demonstratie. In de eerste reeks startte Wout snel. Hij kon de eerste plek vasthouden en finishte na 3:42. Leon besloot  in de 2e reeks iets rustiger te starten en deelde zijn wedstrijd mooi in. Hij liep steeds verder weg en eindigde ook 1e. In diezelfde reeks liepen Cedric en Jolan allebei naar een nieuw PR. Goed gedaan jongens!

De miniemen meisjes startten met kogelstoten. Eline eindigde knap eerste, ook al was ze zelf niet helemaal tevreden van haar wedstrijd. Floor (7m01), Sienna (6m68), Geike (6m25) en Ona (5m91) slaagden er allen in om hun PR te verbeteren en konden even later met een goed gevoel aan de 80m starten. Eerstejaars Ona liep voor het eerst deze afstand en finishte in een mooie tijd van 12.68. Ook Audrey was erg tevreden met haar 12.87. Alle meisjes namen deel aan het slotnummer: de 1000m. Geike eindigde in een nieuw PR op de 10e plek en ook Eline was na afloop heel tevreden met haar nieuw PR onder de 4 minuten. Mooie prestaties meisjes!

De miniemen jongens startten net na de pupillen meisjes met hun 80m. Gijs liep in de eerste reeks weg van iedereen en eindigde met 11.79 op een mooie 9e plaats. Wolf finishte na Gijs in 12.67. Leandro slaagde erin om zijn record aan te scherpen tot 14.50. Bij het kogelstoten was Jaro degene die het verst van iedereen stootte (6m75) en zo zijn PR met meer dan een halve meter verbeterde. Ook Ruben (5m98) kwam bijna in de buurt van de 6m grens. Thor stootte de 3 kg zware kogel net geen 4m ver. De trainers geloven dat die 4m zeker nog zal lukken! Op het slotnummer, de 1000m, won Ruben zijn reeks. Hij gebruikte hiervoor dezelfde tactiek als Leon en kon zo zijn PR met meer dan 15 seconden verbeteren. In de 2e reeks liep eerstejaars Cas echter nog sneller. Met een nieuw PR van 3:16:87 eindigde hij op de vijfde plaats.

Na afloop bleek dat de ene het meest had genoten van sprint, terwijl de andere een werpnummer of de 1000m verkoos. Maar evengoed waren er atleten die het meest genoten van het samen zijn met hun vrienden. Bij deze een oproep aan kinderen die nog niet (durfden) deelnemen aan een wedstrijd. Stress is nergens voor nodig, plezier staat voorop. Daarnaast voorziet de Werkgroep Jeugd bij elke Interregio een drankje en een koekje. Een beloning voor jullie inzet! Misschien tot de volgende IR wedstrijd?!

Verslag: Hedwig Van Schaeren