Persoonlijke records op BK halve marathon

3 weken geleden werd het veldloopseizoen nog afgesloten met de fantastische Belgische titel van Marie Bilo, maar heel wat van onze afstandslopers permitteerden zich nog geen rust. De voorbije 2 weekends stonden immers alweer de eerste afspraken op de weg in de agenda.

Op zondag 12 maart werd in Gentbrugge het BK Halve Marathon gehouden. Terwijl Bashir Abdi (terecht) met heel wat media aandacht ging lopen, stond er ook 1 KASVO atleet aan de start van de elite wave. Simon Rogge schakelde de voorbije weken over van de korte indoors, via het BK veldlopen, naar de halve marathon. De vele kilometers begonnen te wegen en hij stond niet superfris aan de start. Hij kon toch een vlotte eerste wedstrijdhelft lopen in een mooi groepje aan een tempo van 3:30/km. In de tweede helft zaten er vooral tegenwind enkele tragere kilometers in, maar met een nieuw persoonlijk record van 1.14.40 was Simon zeker tevreden.

Foto: Johnny De Ceulaerde

In de tweede wave die enkele uren later startte, liep Ruben Vercouter een heel mooie wedstrijd. Hij trainde de afgelopen weken heel regelmatig en goed, en dat zorgde ervoor dat hij de pacer van 1u20 vlot kon volgen. Op het einde liep hij er nog eens stevig van weg, om met een hele mooie 1.18.49 een dik persoonlijk record te vestigen.
Karel Huysman startte heel vlot en maalde zijn eerste kilometers aan 4:00 af. Later moest hij evenwel wat gas terugnemen, maar een grote terugval kwam er zeker niet. De metronoom van KASVO hengelde opnieuw een persoonlijk record binnen (1.26.22).
Greet Verdonckt kent, met al haar ervaring, alles van indelen. Ze startte met podiumambities in haar age group bij de masters dames. Ze tikte de kilometers heel vlotjes weg en finishte net boven het anderhalf uur (1.30.05), maar veel belangrijker was haar tweede plaats! Alweer een BK podium voor Greet!
Joachim Gheerolfs speelde haasje over met Greet. Hij startte iets langzamer, ging haar dan voorbij, maar moest in de laatste kilometers toezien hoe Greet opnieuw de aansluiting maakte. Ze kwamen in dezelfde tijd over de finish. Voor Joachim was het zijn eerste halve marathon, en die was zeker geslaagd!
Tenslotte kwam ook Greet haar man, Henk De Schepper, in actie. Na heel wat fysiek leed, startte hij bijzonder rustig en bouwde netjes op. Hij finishte in 1.41.54.

Verslag: Simon Rogge