PK Jeugd: 3x zilver & 1x brons!

SINT-NIKLAAS | 21/05/2022 (FOTO’S)

Afgelopen zaterdag zakten 8 pupillen en 7 miniemen uit onze rangen af naar AC Waasland om het beste van zichzelf te geven en waar mogelijk een persoonlijk record of medaille mee naar huis te nemen. Dit laatste gebeurde in totaal viermaal. Zo kijken we met een eindbalans van 3x zilver en 1x brons met een glimlach terug naar deze sportieve dag.

Om 9u30 begonnen de eerste Oudenaardse atletes er al aan. Zo sprong pupil Noor over 1m10 op de hoogspringstand, terwijl miniem Eline haar kogel naar het podium probeerde te stoten. Met drie worpen boven de 9m toonde ze zich heel constant, maar moest ze helaas genoegen nemen met een vierde plek. Anderhalfuur later was ze weer op de piste te vinden en met een beste worp van 17m72 met haar eigen discus sloot ze haar PK tevreden af. Tegelijkertijd was ook Noor opnieuw druk in de weer, nu in de zandbak, waar ze met 3m05 haar PR met maar liefst 55cm verbeterde! Sienna had een mindere dag en strandde op 2m92 bij het verspringen. Wat later kreeg ze haar kogel wel 5m38 ver, wat slechts 7cm minder is dan haar record en een top10 plaats opleverde. 

Misschien had ze wel naar Lars gekeken ervoor, want die stootte zijn kogel bij de derde en laatste poging naar een sterke afstand van 8m25. Hierdoor werd hij tweede en was het eerste (zilveren) eremetaal binnen. Twee uurtjes later was het weer zover, want toen kaapte hij met 15m79 opnieuw het zilver weg. Bijna stonden er twee ASVO’ers op het podium, want met een beste worp van 14m77 eindigde Mathis op nog geen 40cm van de derde stek. Wat verder kwamen ook Jarne en Leandro nog tot respectievelijk 9m35 en 8m74 in de discusring. Voor Leandro was het een heel druk moment, want vlak ervoor spurtte hij nog de ziel uit zijn lijf naar een tijd van 11.28 op de 60m. In zijn reeks liep ook Nathan mee, die met 9.94 een nieuw persoonlijk record neerzette. Hier bleef het voor hem niet bij, want helemaal op het einde van deze sportieve dag verpulverde hij ook zijn PR op de hoogspringmat tot 1m15. 

Vervolgens is het tijd om de prestaties van onze miniemen jongens wat te belichten. Zo vonden om 14u de reeksen van de 80m plaats, waarbij Andries met een stevig nieuw PR van 10.91 zichzelf naar de finale liep om vervolgens in de finale zelf met weer een verbetering (10.88) maar net naast het podium te stranden. In zijn reeks kreeg hij het gezelschap van Milos, die met 11.33 ook een stevige hap van zijn record deed. Hetzelfde deed Timo door voor het eerst onder de 13sec te duiken (12.83) op dit korte spurtnummer. Later waren de laatste twee genoemde heren ook op de kogelstand te vinden, waar Milos zichzelf verbeterde tot net geen 8m (7m98) en Timo tot net geen 6m (5m81). Andries kreeg bij zijn tweede nummer van de dag, het verspringen, gezelschap van Mano. Vooraf leek het mogelijks een onderlinge medaillestrijd te worden en zo geschiedde. Met 4m69 haalde Mano het weliswaar nog duidelijk van Andries (4m58) en zo was het eerste (en enige) brons van de dag binnen! Op de afsluitende 300m zorgde Mano voor het laatste eremetaal door in een stevig nieuw PR van 43.81 naar zilver te lopen. Hij keerde dus allerminst met lege handen naar huis!

Tot slot hadden we op elke 1000m nog (minstens) één Oudenaardse afgevaardigde. Eerst ontbond Marith haar duivels voor de tweede keer ooit op deze minstens even diabolische afstand. In haar reeks werd ze met 3.50.61 knap vierdeVervolgens was het aan Mathis en Jarne, die niet in dezelfde reeks liepen. Mathis finishte in 3.37.02 en Jarne in 4.00.93, voor beiden betekende dit een persoonlijk record! Hierna trok Floor haar spikes aan en eindigde in een knappe tijd van 3.38.97 na nog een immense eindsprint. Ten slotte bevestigde Marcel zijn tijd van de week ervoor met 3.26.94 en lijkt hij stilaan weer een aanval te kunnen plannen op zijn PR. Op naar de Interregiomanche in Ertvelde op zaterdag 4 juni (inschrijven), see you there!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *