Provinciaal Kampioenschap 10.000m

Dit jaar was AC Lebbeke gastheer voor de organisatie van het PK 10.000m. Jammergenoeg stond de 10.000m uren na de overige nummers geprogrammeerd, waardoor er slechts weinig toeschouwers aanwezig waren.

De eerste reeks ging van start met slechts 8 dames, waaronder 2 seniores. Sofie Verstichelen was hierdoor dus al zeker van een PK-medaille. Al vrij snel werd duidelijk dat het zilver zou worden en na 25 ronden eenzaam strijden tegen de strakke wind stopte de klok na 45.04.

In de eerste van 2 reeksen bij de mannen gingen Dieter Robbens en Tim Van Coster van start. Dieter voegde zich de eerste 2 ronden bij het groepje van Tim, waarna hij in zijn eigen tempo verderging in een tijd van net boven de 38 minuten, Tim eindigde net onder de 39 minuten. Tijdens de tweede reeks had de wind nog wat in kracht toegenomen. Karel Huysman nam de beste start, van dichtbij gevolgd door Pieter Demetter. Patrick De Lange moest al snel de rol lossen. Iets over halfweg verloor Karel de strijd tegen de wind. Pieter ging hem vlot voorbij en liep uiteindelijk zijn tweede wedstrijdhelft aan hetzelfde tempo als de eerste 5.000m. Patrick kon rekenen op zijn uithouding door de vele kilometers in voorbereiding op de marathon en liep zijn tweede wedstrijdhelft 17 seconden sneller, waardoor hij op slechts 2 seconden van Pieter kon eindigen (41.55 en 41.57). Karel moest finaal een minuut prijsgeven om te eindigen in 42.55.

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN